Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στο σεξ και τη γυμναστική; Και στα δύο θα βρεις ιδρωμένα κορμιά και περίεργες γκριμάτσες, ενώ θα κάψεις και κάμποσες θερμίδες. Αφού τελειώσεις το γυμναστήριο ή το σεξ, όσο περισσότερο έχεις κουραστεί τόσο πιο ικανοποιημένη θα αισθάνεσαι. Βέβαια το γυμναστήριο δεν μπορεί να σου φέρει τον πολυπόθητο οργασμό. Ή μήπως μπορεί;

Εδώ και μερικούς μήνες έχει γίνει δημοφιλές το φαινόμενο coregasm, όπου το core προκύπτει από τον κορμό και το orgasm από τον οργασμό. Όλα ξεκίνησαν από μια personal trainer, την Popa, η οποία ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο έκανε κοιλιακούς, ενώ στηριζόταν από κάτι λαβές κρεμασμένες στο μονόζυγο.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο εξηγούσε ότι οι coregasms, είναι ο λόγος που ξεκίνησε να πηγαίνει στο γυμναστήριο και ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να το αποθηκεύσουν. Τη στιγμή αυτή το βίντεο μετράει κοντά στα 1.5 εκατομμύρια likes. Έτσι ξεκίνησε μια σειρά βίντεο με κοπέλες που εξηγούσαν ότι το βιώνουν και οι ίδιες, αλλά μέχρι και tutorials για να το επιτύχουν.

Τι είναι όμως το coregasm;

Το coregasm, είναι η στιγμή που έρχεσαι σε οργασμό, ενώ δουλεύεις τους κοιλιακούς σου. Σύμφωνα με τα tutorials, το μυστικό είναι να κατεβάζεις τα πόδια σου πολύ αργά.

Αν πρώτη φορά διαβάζεις για τον συσχετισμό οργασμού και άσκησης, πρέπει να γνωρίζεις πως έχει ερευνηθεί από τη δεκαετία του 1950. Μάλιστα σε ένα βιβλίο του 1953, ο Άλφρεντ Κίνσεϊ, ένας Αμερικανός βιολόγος, είχε αναφέρει ότι το 5% των γυναικών βιώνει οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Πιο πρόσφατες έρευνες ωστόσο φέρνουν αυτό το ποσοστό σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Σε μία έρευνα του 2012 συγκεκριμένα από τις 530 γυναίκες που ερωτήθηκαν, το 23% δήλωσε ότι το έχει βιώσει.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο αν μπορείς να έρθεις σε οργασμό κατά τη διάρκεια της άσκησης ή όχι. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας υπερδραστήριας δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους, η οποία μπορεί να διεγείρει ένα σημαντικό νεύρο στην περιοχή της πυέλου που διακλαδίζεται στην κλειτορίδα. Μια άλλη πιθανότητα είναι η υπερδιέγερση των εγκάρσιων κοιλιακών μυών, που είναι το βαθύτερο στρώμα των κοιλιακών μυών. Όταν αυτές οι μυϊκές ομάδες καταπονούνται υπερβολικά, αυτό μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οργασμό.

Πώς θα το καταφέρεις

Ο πιο πιθανός τρόπος να καταφέρεις το coregasm, είναι να κάνεις δραστηριότητες που γυμνάζουν τους κοιλιακούς μυς, όπως οι κάμψεις και οι σανίδες. Πολλά από τα σχόλια στο TikTok της Popa είναι γεμάτα με εμπειρίες άλλων γυναικών που το κατάφεραν κάνοντας ενόργανη, αναρρίχηση σε σχοινί και κάμψεις του ιγνυακού τένοντα. Παράλληλα, η μελέτη του 2012 αναφέρει ότι η αναρρίχηση και η άρση βαρών μπορούν να σε οδηγήσουν σε coregasm.

Βέβαια, σύμφωνα και με την έρευνα οι οργασμοί αυτοί δεν είναι πάντα συνδεδεμένοι με σεξουαλικά συναισθήματα ή τη σεξουαλική συμπεριφορά. Μερικά άτομα μπορούν βέβαια να έχουν αυξημένη σεξουαλική διέγερση από έναν coregasm. Αν και συνήθως συνδέονται με τις γυναίκες, οι coregasms είναι για όλους. Οι άνθρωποι που δεν έχουν κόλπο εξακολουθούν να έχουν μυς του πυελικού εδάφους, καθώς και αιδοιϊκό νεύρο, δύο από τις προϋποθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν coregasm. Μέσω των ίδιων μοτίβων ενεργοποίησης των μυών, θα μπορούσε οπωσδήποτε να συμβεί και στους άνδρες. Έχουν επίσης ένα νεύρο που διεγείρει το ανάλογο της κλειτορίδας, το οποίο είναι το πέος.