Εάν ψάχνεις και εσύ τρόπους να είσαι πιο δραστήριος στην καθημερινή σου ζωή -αλλά γελάς και μόνο στην ιδέα να ξεκινήσεις γυμναστήριο- σου έχουμε τα καλύτερα νέα: το να κάνεις περισσότερο σεξ θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση για σένα!

«Φυσικά, το σεξ δεν σου “υπόσχεται” ότι θα κάψεις τις ίδιες θερμίδες που θα έκαιγες σε μια έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο, στο τρέξιμο ή στην πεζοπορία», τονίζει ο καρδιολόγος στην κλινική Cleverland του Οχάιο, Steven Nissen, MD, «αλλά, σύμφωνα με το Harvard Health, με τη σεξουαλική επαφή μπορείς να κάψεις πέντε θερμίδες ανά λεπτό, δραστηριότητα που ισοδυναμεί με ένα 20λεπτο περπάτημα 1,6 χλμ».

«Εάν, μάλιστα, είσαι πρόθυμος/η να δοκιμάσεις ακόμη περισσότερο τη δύναμη και την αντοχή σου, βιώνοντας μια «μαραθώνια» σεξουαλική εμπειρία, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρεις, όπως είναι η εξερεύνηση νέων στάσεων ή τεχνικών, που θα στοχεύουν συγχρόνως στην ουσιαστική σύνδεση και αμοιβαία ευχαρίστηση τόσο τη δική σου όσο και του συντρόφου σου», λέει στο Insider η Emily Morse, σεξολόγος και παρουσιάστρια του podcast “Sex with Emily”.

Διάλεξε μια στάση που θα είσαι από πάνω

Σύμφωνα με την Morse «ο σύντροφος που βρίσκεται από πάνω είναι σίγουρα αυτός που έχει τον έλεγχο των κινήσεων, χρησιμοποιεί περισσότερο τη μυϊκή του δύναμη και γυμνάζει κυρίως τα χέρια, τους γλουτούς και τον κορμό του». Όταν μια γυναίκα, για παράδειγμα, βρίσκεται από πάνω μπορεί να γέρνει προς τα εμπρός, γυμνάζοντας κυρίως τα χέρια της ή να γέρνει προς τα πίσω, χρησιμοποιώντας τα γόνατα και τον κορμό της για να παραμείνει σταθερή.

Βγες από το comfort zone σου

«Μερικές στάσεις στο σεξ, όπως είναι το ιεραποστολικό ή τα “κουταλάκια”, έχουν να κάνουν με την άνεση. Υπάρχουν και άλλες, όμως, που μπορούν να κάνουν το ζευγάρι να βγει έξω από τη “ζώνη άνεσής” του», σύμφωνα με την Morse. «Συνήθως, οι όρθιες στάσεις του σεξ αυξάνουν σημαντικά τους καρδιακούς παλμούς, προκαλούν εφίδρωση και έτσι μας κάνουν να καίμε περισσότερες θερμίδες», συμπληρώνει.

Καθυστέρησε τον οργασμό σου για να διαρκέσει περισσότερο η σεξουαλική πράξη

Η Morse υποστηρίζει πως «ένας ακόμη τρόπος να δοκιμάσεις την αντοχή σου στο σεξ, είναι να προσπαθήσεις να επεκτείνεις τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας». Για το σκοπό αυτό, μπορείς τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου να δοκιμάσετε να καθυστερήσετε τον οργασμό σας. «Αρχίστε να επιβραδύνετε χαλαρώνοντας την ένταση ή την πίεση, αλλάζοντας σεξουαλικά ερεθίσματα ή περιοχές διέγερσης ή σταματώντας εντελώς την πράξη πριν ξεκινήσετε ξανά», συμπληρώνει η θεραπεύτρια του σεξ Aida Manduley στο Insider. «Yπάρχουν επίσης σπρέι και αντικείμενα, που ορισμένοι άνδρες αναφέρουν ότι καθυστερούν σημαντικά την πρόωρη εκσπερμάτιση», καταλήγει η Morse.