Θα ήθελες να έχεις περισσότερο κίνητρο στην καθημερινότητά σου, αλλά δεν είσαι σίγουρη πώς να αναζωπυρώσεις αυτή τη σπίθα; Το κίνητρο είναι η ορμή για να πετύχεις κάτι. Έρχεται και φεύγει οπότε είναι φυσιολογικό να μην νιώθεις συνέχεια πως έχεις κίνητρο και ενθουσιασμό. Αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας που σε βοηθά να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις.

Είτε θέλεις να ολοκληρώσεις ένα σημαντικό project είτε θέλεις να δώσεις σάρκα και οστά στη δική σου επιχειρηματική ιδέα, μπορείς να αξιοποιήσεις το κίνητρό σου, για να λύσεις προβλήματα, να ξεπεράσεις εμπόδια, να αλλάξεις συνήθειες, να ξεκινήσεις μια νέα ρουτίνα και πολλά άλλα. Αν και είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, ο καθένας μπορεί να βρει την έμπνευση που αναζητά, για να δημιουργήσει μία ζωή όπως ακριβώς τη φαντάζεται.

Αν θέλεις να νιώθεις περισσότερο κίνητρο στη ζωή σου, ακολουθούν τρεις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.

1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Για να ενισχύσεις το κίνητρό σου, είναι σημαντικό να θέτεις μικρούς, εφικτούς στόχους. Εάν προσπαθήσεις να αναλάβεις πάρα πολλά με τη μία, αυτό θα σε κάνει να τα παρατήσεις νωρίς και θα σε εξουθενώσει ψυχικά. Ξεκίνα αναλύοντας τους στόχους σου σε μικρότερους που θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν.

Πρέπει να θέσεις τα θεμέλια για την επιτυχία, για να αυξήσεις το κίνητρό σου και να νιώσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ένα βήμα τη φορά.

2. Δείξε στον εαυτό σου συμπόνια

Όταν αποτυγχάνεις να ολοκληρώσεις μια εργασία ή ένα project, είναι εύκολο να εστιάσεις σε όλα όσα έκανες λάθος. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστά; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πετύχεις τους στόχους σου;

Ωστόσο, το να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου μειώνει το κίνητρο και την αυτοπεποίθησή σου και σε κάνει να απομακρύνεσαι περισσότερο από την επίτευξη των στόχων σου και, τελικά, της ζωής που θέλεις να ζήσεις. Όσο περισσότερο εστιάζεις σε αυτά που δεν κάνεις ή σε αυτά που κάνουν οι άλλοι, τόσο περισσότερο αποσπάς την προσοχή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το κίνητρό σου, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, είναι να δώσεις στον εαυτό σου χώρο για ατέλειες και λάθη. Μπορεί να μην πετύχεις τον στόχο της ημέρας, αλλά ξεκίνησες το project. Ή, ίσως πήρες μία μέρα άδεια για λίγη ξεκούραση που χρειαζόσουν πολύ. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι σημαντικό να δίχνεις συμπόνια και κατανόηση στον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να συνεχίζεις από εκεί που σταμάτησες.

3. Ζήτησε υποστήριξη

Δεν χρειάζεται να πετύχεις τους στόχους σου μόνη σου, ούτε πρέπει να σηκώσεις ολόκληρο το βάρος μόνη σου. Η βελτίωση της ζωής σου και η ενίσχυση του κινήτρου απαιτούν μερικές φορές εξωτερικές επιρροές, για να σε εμπνεύσουν και να σε επηρεάσουν, ώστε να συνεχίσεις.

Πες σε έναν φίλο ή σε κάποιον που εμπιστεύεσαι για τον στόχο σου, ώστε να έχεις να μοιραστείς με κάποιον την εξέλιξη του. Κάποιες μέρες θα είναι πιο δύσκολο από άλλες να διατηρήσεις το κίνητρο, και αυτές τις μέρες, το να έχεις κάποιον να σε ενθαρρύνει μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το κίνητρο είναι κάτι που έρχεται και φεύγει και αυτό είναι οκ. Η προσπάθειά σου να το αναζωπυρώσεις, όμως, είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Πόση αυτοβελτίωση χρειαζόμαστε τελικά;
Δεν έχεις όρεξη για δουλειά; Διάβασε αυτό
Εύκολα tips για να δημιουργήσεις νέες, καλές συνήθειες