Μπορεί να έχεις συνηθίσει να εξασκείς την πρακτική σου στη yoga χρησιμοποιώντας yoga blocks (τα λεγόμενα «τουβλάκια»), αλλά είναι πιθανό να αγνοείς ένα ακόμα απαραίτητο prop που δεν είναι άλλο από το yoga strap. Αυτός ο ιμάντας θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους σφιχτούς μυς, θα σου επιτρέψει να μπεις βαθύτερα στις θέσεις της πρακτικής σου και να εστιάσεις στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματός σου. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 5 YouTube βίντεο που εστιάζουν σε ασκήσεις stretching με ένα yoga strap.

Tip: Μπορείς να τα δοκιμάσεις έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στη δουλειά, για να απελευθερώσεις το στρες και την αρνητική ενέργεια που έχει κατακλύσει το σώμα σου ή μόλις ξυπνήσεις το πρωί για να «ζεστάνεις» την κινητικότητά σου.

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ξανά yoga strap ή θέλεις κάτι ανανεωτικό, δοκίμασε να εξασκηθείς μαζί με την Ariana Elizabeth. Σε αυτό το βίντεο μάς δείχνει 10 διαφορετικές ασκήσεις stretching που μπορούμε να κάνουμε με τον ιμάντα και εξηγεί πώς δουλεύει κάθε μυς.

Σε αυτό το βίντεο η Larissa Midkiff αφιερώνει 15 λεπτά για να σου δείξει ασκήσεις stretching με yoga strap που εστιάζουν στα πόδια. Ω, και ποιος δεν χρειάζεται λίγο stretching στα πόδια;

 

Όταν αισθάνεσαι τους ώμους σου σφιχτούς, χαλάρωσέ τους με αυτές τις απλές ασκήσεις από το vlog Yoga With Kassandra. Πέντε λεπτά και τρία διαφορετικά stretches αρκούν για να ενισχύσουν την κινητικότητα και την ευλυγισία του άνω κορμού. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις τις συγκεκριμένες ασκήσεις χωρίς καν να αφήσεις την άνεση του καναπέ σου.

Πρακτική yin yoga με yoga strap από το vlog Yoga with Kristen, η οποία εστιάζει στο κάτω μέρος του σώματος. Σε αυτό το είδος yoga παραμένεις στις θέσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα, στοχεύοντας στον συνδετικό ιστό γύρω από τις αρθρώσεις.

Η τυπικύ 20λεπτη πρακτική αναβαθμίζεται με την προσθήκη ενός yoga strap και σε βοηθά να μπεις βαθύερες σε βασικές στάσεις yoga.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

10 ασκήσεις stretching για να κάνεις μόλις ξυπνήσεις
Σύντομα προγράμματα για γυμναστική στο σπίτι
Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη μέσα από τη yoga