Αισθάνεσαι ένταση και σφίξιμο στον λαιμό, την πλάτη ή/και τους γοφούς σου, όταν ξυπνάς το πρωί; Πράγματι, αυτό είναι κάτι σύνηθες για τους περισσότερους, αφού εκτός του ότι περνάμε μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας καθιστοί, τα σώματά μας «εγκλωβίζονται» στην ίδια θέση για πολλές ώρες και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γι’αυτό, λοιπόν, θα ήταν πολύ βοηθητικό να ξεκινάς την ημέρας σου με μερικές διατάσεις που θα επιμηκύνουν τους μυς και θα μειώσουν την ένταση, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Τα οφέλη του πρωινού stretching

Το πρωινό stretching, μεταξύ άλλων, αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που θερμαίνει τους μυς και αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στο σώμα και τον εγκέφαλο. Έτσι είσαι έτοιμη να αδράξεις τη μέρα! Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά, αφού το stretching βοηθά στην παραγωγή ενδορφινών, άρα στην καλύτερη χαλάρωση και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αν νιώθεις άγχος, ένα 5λεπτο ή 10λεπτο stretching θα κάνει «θαύματα». Διαχρονικά, το stretching ενισχύει την ευλυγισία, αυξάνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και προλαμβάνει τους τραυματισμούς.

Διάβασε επίσης: Ήξερες ότι μία πρωινή ρουτίνα έχει τόσα οφέλη;

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό σου, δοκίμασε να προσθέσεις στην πρωινή ρουτίνα σου το παρακάτω stretching flow από την Cassey Ho, δασκάλα  Πιλάτες και fitness instructor.

Tip: Ξεκίνα με το stretching πριν καν κοιτάξεις το κινητό σου, για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη γαλήνη του πρωινού.

Διάβασε επίσης: 12 λεπτά για να διαλογιστείς ενώ κινείσαι