Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας. Η πανδημία δημιούργησε νέες συνήθειες και έφερε στο προσκήνιο τα online workouts που μπορείς να παρακολουθήσεις όποτε θέλεις και οπουδήποτε θέλεις.

Τα παρακάτω προγράμματα άσκησης περιλαμβάνουν yoga, stretching, αερόβια και ενδυνάμωση – αυτό σημαίνει πως σίγουρα θα βρεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και τη διάθεση της ημέρας.

Αερόβια γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

Μόλις 15 λεπτά αρκούν. Για αυτό το πρόγραμμα δεν θα χρειαστείς καθόλου εξοπλισμό και είναι ιδανικό για αρχάριους ή αν έχεις καιρό να γυμναστείς.

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για όλο το σώμα

Σε αυτό το πρόγραμμα η Maddie χρησιμοποιεί αλτήρες των 10 κιλών, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι έχεις διαθέσιμο στο σπίτι (μπουκάλια με νερό, μπουκάλια με γάλα, κουτιά με απορρυπαντικό, συσκευασίες με ζάχαρη ή αλεύρι – όλα εξαρτώνται από το βάρος που θέλεις να σηκώσεις).

Για τις ημέρες που δεν έχεις πολλή όρεξη για γυμναστική

Δεν έχεις κάθε μέρα διάθεση για άσκηση και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Υπάρχουν οι μέρες που προτιμάς να κοιτάς το ταβάνι ή να κάνεις κάτι άλλο και οι μέρες που θα ήθελες να κάνεις κάτι εύκολο και χαλαρό – το παρακάτω πρόγραμμα, λοιπόν, είναι για αυτές τις μέρες.

View this post on Instagram

A post shared by Amanda Bisk (@amandabisk)

Stretching για όλο το σώμα

Η μυϊκή αποκατάσταση / αποθεραπεία μετά από κάθε πρόγραμμα άσκησης είναι πολύ σημαντική. Το παρακάτω πρόγραμμα stretching διαρκεί 10 λεπτά και αφορά ολόκληρο το σώμα με έμφαση στο κάτω μέρος του σώματος. Η Lindsey συστήνει να παραμένεις στην κάθε θέση για 30 – 60 δευτερόλεπτα.

 

Χαλαρωτική yin yoga

Η Amanda προτείνει να χαμηλώσεις τον φωτισμό του χώρου, να ανάψεις ένα κερί και να παραμείνεις σε κάθε θέση για περίπου 3 λεπτά. Μπορείς, αν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις και ένα μαξιλάρι.

Διάβασε σχετικά: Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα yin yoga

View this post on Instagram

A post shared by Amanda Bisk (@amandabisk)