Σύμφωνα με το ResearchAndMarkets.com, η παγκόσμια αγορά της σεξουαλικής ευεξίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 125.1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Αν, όμως, οι φιλόδοξες προβλέψεις δεν σε ενθουσιάζουν, ας εστιάσουμε στη συνειδητοποίηση πως ό,τι περιλαμβάνεται στη σεξουαλική ευεξία, από το σεξ μέχρι την αυτοικανοποίηση, προορίζεται για να μας χαρίζει χαρά, απόλαυση, χαλάρωση, σύνδεση. Για σένα, το κάνει;

Πλέον, όλο και συχνότερα, οι διαφορετικές πτυχές της τιμώνται χάρη σε όσους αποφάσισαν να επενδύσουν περισσότερο στην ευαλωτότητα, την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια της σύνδεσης με τον εαυτό, το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Χρύσαλη Γεωργίου, Sexual Wellness Educator και Certified Women’s Circle Facilitator, η οποία κρατά την πολύτιμη, ουσιαστική γνώση της σεξουαλικής ευεξίας και τη μοιράζεται «από καρδιάς» μέσα από το απελευθερωτικό @we.free.project.

Φυσικά, όλα ξεκινούν από την πρώτη και κύρια σχέση που έχουμε με το σώμα, τις πεποιθήσεις, τα βιώματα μας και τις ιδέες μας γύρω από το σεξ. «Η σεξουαλικότητά μας δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό που συμβαίνει στο υπνοδωμάτιο, αλλά σχετίζεται με όλα όσα είμαστε, νιώθουμε, πιστεύουμε και επιθυμούμε. Όσο μεγαλύτερη αποσύνδεση υπάρχει σε αυτούς τους τομείς, τόσο λιγότερο απολαυστική είναι κάθε σεξουαλική εμπειρία. Σε αυτή τη δυσκολία προστίθεται η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη σεξουαλική εκπαίδευση, τα ταμπού γύρω από αυτό το θέμα, η γενικότερη αποσύνδεση, το άγχος και η ρουτίνα της καθημερινότητας», εξηγεί η Χρύσαλη Γεωργίου.

Αξίζει να μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ευεξία

Λίγα λόγια για τη Χρύσαλη Γεωργίου: «Πάντα ένιωθα πως έκρυβα μέσα μου ακατέργαστο υλικό και μια ακατανόητη έλξη προς την αρμονία του σώματος και την ηρεμία του νου, το οποίο άρχισε να “ξυπνάει” και να παίρνει μορφή μέσα από τη yoga και την αρωματοθεραπεία. Αυτά ήταν και τα πρώτα πράγματα με τα οποία ξεκίνησα το ταξίδι μου. Η μητρότητα έστρεψε την προσοχή μου στη γυναίκα, στο γυναικείο σώμα και στη σύνδεση με την αρχέγονη φύση μας, που τόσο πολύ έχουμε ξεχάσει και από την οποία έχουμε απομακρυνθεί ως κοινωνία. Ένα sexuality workshop της Layla Martin με έκανε να αντιληφθώ πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τη θηλυκότητα, τη σεξουαλική ενέργεια και πόσο μπερδεμένη είναι μέσα μας η έννοια “ερωτισμός”. Έτσι, όλη η αναζήτησή μου άρχισε να επικεντρώνεται στη δύναμη και τη σοφία που κρύβει το γυναικείο σώμα σε σχέση με τη σεξουαλική ενέργεια».

Η αρχή του «ταξιδιού» της στη σεξουαλική ευεξία: «Τα τελευταία 5 χρόνια ήρθα σε επαφή και έμαθα πλάι σε πολλές σπουδαίες μέντορες του Somatic Sexology, πήρα μέρος διαδικτυακά και από κοντά σε διαδραστικά/εμπειρικά courses και γυναικείους κύκλους που γίνονταν στην Αυστραλία, το Μπαλί και τη Νέα Ζηλανδία. Έγινα certified women’s circle facilitator και yoni steaming specialist. Κάπου εκεί είχε μεταμορφωθεί τόσο πολύ η ζωή μου, η σύνδεση με το σώμα μου και η επαφή με τη σεξουαλικότητά μου, που κατάλαβα πως αυτό δεν έπρεπε να το κρατήσω μόνο για εμένα. Έτσι γεννήθηκε το we.free.project. Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το δίπλωμα σεξουαλικής αγωγής για παιδιά και εφήβους, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου».

Τι είναι η σεξουαλική ευεξία (sexual wellness): «Μέσα από το sexual wellness ανακαλύπτουμε “εργαλεία” και μαθαίνουμε πρακτικές για να φέρουμε ισορροπία σε όλους αυτούς τους τομείς της προσωπικότητάς μας. Καταφέρνουμε να ηρεμούμε μέσα μας τον φόβο και την ανασφάλεια που προκύπτει από τα ταμπού και πετυχαίνουμε να είμαστε ελεύθερες, γεμάτες αυτοπεποίθηση και γνωρίζοντας τί θέλουμε και πώς να το πετύχουμε, όταν θα βρεθούμε σε μια σεξουαλική σύνδεση».

Το we.free.project: «Είναι ένας διαδικτυακός τόπος αφιερωμένος στο γυναικείο σώμα, τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τις σχέσεις. Ξεκίνησε δειλά πριν από 3,5 χρόνια στο Instagram και τώρα έχει εξελιχτεί στον απόλυτο τόπο σύνδεσης και γνωριμίας με τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Μέσα από το we.free.project στηρίζω καθημερινά γυναίκες όλων των ηλικιών ώστε να νιώσουν απελευθερωμένες στην σεξουαλική τους ζωή, γεμάτες μέσα στη σχέση τους και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλους τους ρόλους της κάθε ημέρας τους».

Σεξουαλικότητα, ένα «μονοπάτι» σύνδεσης με τον εαυτό: «Η σεξουαλικότητά μας δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο skilled είναι κάποιος κατά τη διάρκεια του sex, αλλά ξεκινάει από πιο βαθιά μέσα μας. Εξαρτάται από τη σχέση που έχουμε με τη ντροπή, την ικανότητά μας να χαλαρώνουμε και να νιώθουμε ασφάλεια στο σώμα μας. Με λίγα λόγια η σύνδεση με τη σεξουαλικότητα μας είναι ένας όμορφος τρόπος να προσεγγίσουμε, να μαλακώσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Και αυτός είναι ο στόχος του we.free.project. Nα μοιράζομαι εργαλεία, πρακτικές και rituals που θα ενθαρρύνουν τη σεξουαλική ενέργεια να ρέει αβίαστα μέσα μας».

Τι συμβαίνει σε ένα holistic sexuality session: «Οδηγός μας είναι το σώμα και στόχος μας είναι η βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας και τους συντρόφους μας, χρησιμοποιώντας ολιστικά εργαλεία όπως ο διαλογισμός, οι τεχνικές αναπνοής, η ελεύθερη κίνηση, αρχαία rituals της Τantra και της yoga αλλά και σύγχρονες πρακτικές που συνδέονται με τη νευροεπιστήμη και την ψυχολογία. Η ομορφιά των holistic sexuality sessions έγκειται στο ότι κανένα δεν είναι ποτέ ίδιο με το άλλο. Μέσα στα πλαίσιά του ξυπνάμε προσωπικές αναμνήσεις, θεραπευόμαστε από παλιά τραυματικά βιώματα και απελευθερωνόμαστε από παλιές ιδέες διατηρώντας μια συνεχή σύνδεση με το σώμα και την ηρεμία μέσα σε αυτό. Εμβαθύνουμε στη σεξουαλική ανατομία, με έμφαση στη χαρτογράφηση των μονοπατιών απόλαυσης στο γυναικείο σώμα και τα στάδια διέγερσης. Μιλάμε και για τις σεξουαλικές σχέσεις, τους λόγους που μπορούν να τις οδηγήσουν σε τέλμα αλλά και τους σωστούς τρόπους επικοινωνίας με τους σύντρόφους μας, που μπορούν να μας βγάλουν από αυτό. Με απλά λόγια προσεγγίζουμε τον εαυτό μας ολιστικά και πολύ σύντομα παρατηρούμε αλλαγές στον τρόπο που «είμαστε» σαν γυναίκες σε όλους τους τομείς της ζωής μας».

Πώς μπορείς να εμβαθύνεις στη σεξουαλική ευεξία: «Αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να δουλέψει μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο, διαδικτυακά ή από κοντά ή να πάρει μέρος στο sexual wellness circle όπου δουλεύουμε σε ομάδα. Ετοιμάζω ένα retreat αφιερωμένο στη γυναικεία σεξουαλικότητα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο καθώς και πολλά workshops σε συνεργασία με άλλες υπέροχες γυναίκες στον χώρο της yoga, του διαλογισμού και της αρωματοθεραπείας όπου προσφέρουμε ολιστική εμπειρία σύνδεσης με το σώμα. Επίσης, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το site του we.free.project μαζί με ένα ξεχωριστό e-shop που θα προσφέρει προϊόντα γυναικείας ευεξίας και σεξουαλικής απόλαυσης από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια αναζητώ και δοκιμάζω με πολλή προσοχή μεθόδους και προϊόντα που συμπληρώνουν αρμονικά τη σεξουαλική εκπαίδευση και τη σύνδεση με το σώμα μας και θεωρώ πολύ σημαντικό όλες οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αυτά».

Ανακάλυψε περισσότερα στο @we.free.project

Η σειρά αφηγημάτων Love Women δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το φωτεινό σύμπαν των γυναικών που θαυμάζουμε και ενστερνίζονται όλες εκείνες τις αξίες του Love Yourself που αποπνέουν ισορροπία, έμπνευση, αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό μας.