Μία από τις πιο όμορφες θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου είναι η αρωματοθεραπεία. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα diffuser και μερικά αιθέρια έλαια και είσαι έτοιμη για μία καταπληκτικά zen και με πολλά οφέλη εμπειρία. Ποια είναι τα οφέλη της αρωματοθεραπείας; Να σε χαλαρώνει, να σου φτιάχνει τη διάθεση, να μειώνει το αίσθημα του στρες, ακόμα και να σε βοηθά σε σωματικούς πόνους. Πώς κάνω αρωματοθεραπεία όμως;

Μερικά χρήσιμα tips για εσένα που είσαι αρχάριος στην αρωματοθεραπεία

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Καταρχάς, αναρωτήσου…τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις με την αρωματοθεραπεία. Θέλεις να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς; Θέλεις να ρίξεις τα επίπεδα του στρες; Ή μήπως θέλεις να ενεργοποιηθείς; Αν ξέρεις τι θέλεις, θα διαλέξεις και το σωστό αρωματικό έλαιο.  Με απλά λόγια, αν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο την αρωματοθεραπεία, πρέπει να επιλέξεις το αιθέριο έλαιο που είναι κατάλληλο για εσένα. Για παράδειγμα, αν θέλεις να χαλαρώσετε, η λεβάντα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Εναλλακτικά, αν θέλεις να μειώσεις το άγχος, μπορείς να δοκιμάσεις πορτοκάλι ή περγαμόντο. Για ώθηση ενέργειας και αναζωογόνησης, μπορείς να επωφεληθείς από τον ευκάλυπτο ή το λιβάνι.

πώς κάνω αρωματοθεραπεία
Chelsea Gates/ Unsplash

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου την ποιότητα

Όταν πρόκειται για αιθέρια έλαια, να ξέρεις ότι δεν είναι όλα τα ίδια. Δηλαδή, θα υπάρξουν μερικά που είναι καλύτερης ποιότητας από άλλα. Για παράδειγμα, μερικά φθηνότερα αιθέρια έλαια μπορεί να περιέχουν συμπληρωματικά συστατικά. Για να απολαύσεις τα οφέλη της αρωματοθεραπείας, χρειάζεται να αγοράσεις τα καλύτερα αιθέρια έλαια που υπάρχουν εκεί έξω.

πώς κάνω αρωματοθεραπεία

Πώς κάνω αρωματοθεραπεία: Διάλεξε ένα diffuser

Αφού διαλέξεις το αρωματικό έλαιο που θέλεις, πρέπει να προμηθευτείς και ένα diffuser. Υπάρχουν διάφορα στυλ, αλλά αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ο τύπος του diffuser.

Μια δημοφιλής επιλογή είναι o υγραντήρας Υπερήχων & Συσκευή Αρωματοθεραπείας. Απλά βάζεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε λίγο νερό και οι δονήσεις υπερήχων χρησιμοποιούνται για την εξάτμιση των ουσιών. Σχηματίζεται έτσι μία αρωματική ομίχλη!

πώς κάνω αρωματοθεραπεία
Volant/ Unsplash

Όλα στην ώρα τους

Για να δουλέψει η αρωματοθεραπεία πρέπει να γίνει και στο σωστό timing. Για παράδειγμα, εάν διαχέεις λάδι λεβάντας επειδή θέλεις να ξεκουραστείς, τότε είναι καλύτερο να το κάνεις πριν πας για ύπνο. Αν το κάνεις αυτό νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση πάνω σου.

Αν θέλεις να διαβάσεις για εξετάσεις, θα πρέπει να διαχέεις φασκόμηλο, πριν αρχίσεις να αισθάνεσαι κουρασμένη.

Εάν θέλετε να ενισχύσεις την ενέργειά σου για την επόμενη μέρα, θα είναι ωφέλιμο να έχεις το difusser να λειτουργεί νωρίς το πρωί, καθώς ετοιμάζεσαι. Με αυτόν τον τρόπο τα αιθέρια έλαια έχουν χρόνο να δράσουν και μπορείς να νιώσεις την ενέργεια να αρχίσει να ρέει.