Το market pass τελείωσε, αναμένουμε να δούμε πώς θα δοθούν τα επιδόματα θέρμανσης και ρεύματος, ενώ οι ειδήσεις μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα ακρίβειας. Όλες αυτές οι ειδήσεις δεν γίνεται παρά να μας αγχώνουν και να μας κάνουν να ψάχνουμε τρόπους να έχουμε περισσότερα χρήματα. Κι αν δεν είμαστε σε θέση να προσθέσουμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερο εισόδημα, τότε η μόνη λύση είναι η αποταμίευση. Ωστόσο επειδή γνωρίζω καλά πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις πράγματι λεφτά στην άκρη, παρακάτω σου έχω μερικές εύκολες ιδέες για αποταμίευση.

Εξέτασε τις συνδρομές σου

Οι συνδρομές σου σε πλατφόρμες μουσικής ή ταινιών είναι τόσο απλές στην πληρωμή τους. Συνδέεις την κάρτα σου μόνο μια φορά και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα. Αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα. Ναι, μπορεί να κοστίζει μόνο 8 ευρώ τον μήνα η συνδρομή σου, αλλά είσαι σίγουρη ότι σου είναι απαραίτητες όλες οι συνδρομές που έχεις; Μάλλον όχι.

Ιδέες για αποταμίευση: Βάλε όριο στην κάρτα σου

Αν μπορείς να ξοδέψεις περιορισμένο αριθμό χρημάτων μέσα στη μέρα. Αυτό σε αποτρέψει από την υπερκατανάλωση χρημάτων και θα σε ενθαρρύνει να επανεκτιμήσεις εκ των προτέρων τις καθημερινές σου δαπάνες.

Δοκίμασε την πρόκληση 50 ευρώ για 10 ημέρες

Αυτή την «πρόκληση» την είδα από το TikTok και πράγματι μου κίνησε το ενδιαφέρον. Είναι μια πάρα πολύ απλή πρακτική, ακόμα και αν δεν είναι τόσο εύκολη και ουσιαστικά προτείνει να έχεις 50 ευρώ σε μετρητά, για 10 ημέρες. Η πρόκληση σε αναγκάζει να σκέφτεσαι λύσεις για το μεσημεριανό σου φαγητό, να μην αγοράζεις τόσους καφέδες απ’ έξω και να σκέφτεσαι πραγματικά τι χρειάζεσαι να ψωνίσεις. Είναι απαιτητικό, αλλά μετά από 10 μέρες θα είσαι ευχαριστημένη και από τα λεφτά που έχεις στην άκρη, αλλά και από τον εαυτό σου που τα κατάφερε! Διπλή νίκη!

Ιδέες για αποταμίευση: Καθυστέρησε τις αγορές σου 30 μέρες

Δεν εννοούμε τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι, όπως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Μιλάμε για τα αγαθά που αποτελούν πολυτέλεια, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ. Όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει νιώθουμε την ανάγκη να το αποκτήσουμε εδώ και τώρα. Ενώ μπορεί στην πραγματικότητα να μην το έχουμε τόση ανάγκη όση νομίζουμε. Στις περιπτώσεις αυτές, λοιπόν, είναι προτιμότερο να αφήνουμε να περάσουν 30 μέρες μέχρι να αγοράσουμε αυτό που νιώθουμε ανάγκη ότι έχουμε.