Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία, τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη διαχείριση του στρες, τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους κ.ά. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, περίπου το 10%-30% του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις καλύτερο ύπνο, από το να προετοιμάσεις σωστά το σώμα και τον χώρο σου, μέχρι το να υιοθετήσεις καλές συνήθειες μέσα στη μέρα που θα σε βοηθήσουν. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή ύπνου που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Στη συνέχεια, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες εφαρμογές ύπνου με ποικιλία χαρακτηριστικών, ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Sleep Cycle

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πόσο καλά κοιμάσαι, η εφαρμογή Sleep Cycle είναι για σένα. Εκτός από το να προσφέρει καθοδηγούμενους διαλογισμούς, να παρακολουθεί τις συνήθειες του ύπνου σου και να σου παρέχει συμβουλές για να σε βοηθήσει να βελτιστοποιήσεις τον χρόνο του ύπνου σου, διαθέτει επιπλέον ξυπνητήρι που σε ξυπνάει ήπια όταν βρίσκεσαι στην πιο ελαφριά φάση του ύπνου.

Απλά να θυμάσαι ότι καμία εφαρμογή καταγραφής ύπνου δεν είναι 100% ακριβής, οπότε αν πραγματικά παλεύεις με τον ύπνο σου, ίσως χρειαστεί να επισκεφθείς έναν ειδικό.

White Noise

Αυτή η εξαιρετικά απλή εφαρμογή σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε μια σειρά από διαφορετικούς ήχους ύπνου, όπως βροχή, ήχοι της φύσης, θάλασσα και πολλά ακόμα, ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό soundtrack για τον ύπνο σου. Μπορείς ακόμη και να συνδυάσεις ήχους που σου αρέσουν και να τους αποθηκεύσεις στην εφαρμογή για μελλοντική χρήση.

Slumber

Το Slumber προσφέρει έναν συνδυασμό επιλογών που θα σε βοηθήσουν να αποκοιμηθείς γρήγορα, είτε πρόκειται για συνεδρίες διαλογισμού, είτε για μια σειρά παραμυθιών που αποτελείται από έξι μέρη, είτε για τον απαλό ήχο ενός ζεστού τζακούζι. Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις έναν ήχο, όπως αυτόν της βροχής ή της θάλασσας που μπορεί να παίζει έως και 10 ώρες μετά την ολοκλήρωση του κύριου κομματιού. Νέες ιστορίες και διαλογισμοί που βοηθούν στον ύπνο προστίθενται κάθε εβδομάδα και μπορείς να τις ακούσεις όλες αν έχεις την premium έκδοση της εφαρμογής. Διαφορετικά, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε επιλεγμένα επεισόδια δωρεάν.

Εφαρμογές ύπνου: Calm

H εφαρμογή Calm είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση, έχει ιστορίες που βοηθούν στον ύπνο και που διαβάζονται δυνατά από ανθρώπους με ήρεμες και χαλαρωτικές φωνές, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως ο Matthew McConaughey. Μόνο μερικές ιστορίες περιλαμβάνονται δωρεάν, αλλά πληρώνοντας συνδρομή αποκτάς πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη διαλογισμών που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τον ύπνο, καθώς και κατηγορίες όπως το άγχος, με νέο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα. Το Calm προσφέρει, επίσης, χαλαρωτική μουσική, ασκήσεις αναπνοής και διατάσεις.

Reflectly

Η καθιέρωση μιας βραδινής ρουτίνας μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις το μυαλό σου πριν κοιμηθείς. Δοκίμασε να γράφεις ημερολόγιο στο τέλος της ημέρας, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία και μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις χαλαρή, όταν πέφτεις στο κρεβάτι για ύπνο. Όπως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεσαι καν ένα φυσικό ημερολόγιο για να το κάνεις αυτό, χάρη στο Reflectly. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί ως ένα ημερολόγιο που σε καθοδηγεί με ερωτήσεις και σε προτρέπει να οργανώσεις τις σκέψεις σου. Σε βοηθάει, λοιπόν, να αναστοχαστείς τη μέρα, τις σκέψεις σου και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπισες. Μπορεί να δεις τον εαυτό σου να ξεπερνά σκέψεις που διαφορετικά θα σε κρατούσαν ξύπνια όλη τη νύχτα.