Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρώντας τη ζωή μας διαπιστώνω πως πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα όπως η υγεία ή η δοσμένη μας καθημερινότητα δεν είναι.

Μήπως το γεγονός αυτό είναι μία αφορμή ώστε να στραφούμε στην ευγνωμοσύνη και σε μία πιο ενσυνείδητη ζωή; Να συνειδητοποιήσουμε όλες τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες που υπάρχουν στη ζωή μας, να εκφράσουμε ακόμα περισσότερο την αγάπη μας, να απλώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να ονειρευτούμε όσα δεν τολμούσαμε και να βγούμε στη ζωή να τα διεκδικήσουμε, να κάνουμε τώρα αυτό που θα κάναμε αύριο.

Μα το πιο σπουδαίο να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας! Τώρα όχι αύριο, όχι όταν θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε, όχι όταν θα βρούμε σύντροφο, τη δουλειά των ονείρων μας, θα έχουμε την ιδανική εικόνα, θα μας αγαπήσουν και θα μας αποδεχτούν οι άλλοι.

Ας αγκαλιάσουμε και ας αποδεχτούμε όλα τα κομμάτια μας ακριβώς όπως είναι και ας αναγνωρίσουμε πως μέχρι σήμερα έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούσαμε και μας χρωστάμε πολλά μπράβο, μεγαλύτερη αναγνώριση και δικαιοσύνη!

Αξίζουμε την ευτυχία, τη χαρά, την επιβράβευση την αποδοχή και μόνο εμείς μπορούμε να τα προσφέρουμε ολοκληρωτικά στον εαυτό μας! Ας υπηρετήσουμε τη ζωή εκεί που βρισκόμαστε! Εάν ο καθένας μας έβρισκε την Ειρήνη μέσα του θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό κόσμο!

Τις μέρες που διανύουμε είναι βοηθητικό να θυμόμαστε μία φράση από όσα έλεγε η Μητέρα Τερέζα:

Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου.

Η Μαρούσια Πολυκανδριώτη είναι Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο (Πανδώρας 34, Γλυφάδα, τηλ.: 2114021296).

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Doomscrolling: Τι είναι και πώς θα το διαχειριστείς;
Διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων: 5 βήματα για να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση
Κρίση πανικού: Συμπτώματα, σκέψεις και τρόποι αντιμετώπισης