Μπορεί να πιστεύεις ότι η ανάλυση επιπλέον χαρτών με τον δικό σου γίνεται μόνο για ζευγάρια που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη συμβατότητά τους και το μέλλον της σχέσης τους. Αλλά η ιδέα της αστρολογικής συμβατότητας δεν περιορίζεται στις συντροφικές σχέσεις.

Τα πολλαπλά οφέλη της αστρολογίας επιβεβαιώνονται μέσα από την ανάγνωση και ανάλυση των χαρτών των γονέων με τα παιδιά τους, αλλά και μέσω της καθοδήγησης και βοήθειας των γονέων προς τα παιδιά τους.

Η ανατροφή των παιδιών είναι η μόνη δουλειά στον κόσμο που δεν έχει ηλικία συνταξιοδότησης. Παραμένεις γονιός μέχρι την τελευταία πνοή του σώματός σου και… όχι μόνο! Αναμφίβολα είναι το δυσκολότερο αλλά και ομορφότερο έργο. Όταν πρόκειται να μελετήσεις εσένα και τα παιδιά σου αστρολογικά, ένας ειδικός θα βρει ποια σημεία συγκλίνουν και ευνοούν την συν-δημιουργία και ποιες πτυχές, από τον χάρτη του καθενός, αντιτίθενται ή εμποδίζουν την εξέλιξη μιας κατάστασης μεταξύ σας. 

Με αυτήν την προσέγγιση, ο αστρολογικός χάρτης αποκαλύπτει τα σημεία που σας φέρνουν κοντά, είτε μέσα από κοινές ιδέες ή μέσω δημιουργικών διαφωνιών που ούτως ή άλλως σας εξελίσσουν. Ο ήλιος και η σελήνη έχουν το προβάδισμα στην ανάλυση, με τον ήλιο να αντιπροσωπεύει την αίσθηση της ταυτότητας κάποιου και τη σελήνη τα συναισθήματά του, επομένως και τα δύο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι με τα παιδιά σου.

Αλλιώς αντιλαμβάνεται την φροντίδα το παιδί με την τρυφερή σελήνη του Καρκίνου και αλλιώς αν αυτή προσβάλλεται με δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά όταν καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στον πιο απαιτητικό ρόλο του κόσμου, τον ρόλο του γονέα, κάθε πληροφορία που λαμβάνουμε σχετικά με το παιδί είναι σημαντική στην ευημερία του μέλλοντος του. 

Για παράδειγμα, είναι σύνηθες και σημαντικό να βλέπουμε αρμονικούς δεσμούς του Κρόνου από το χάρτη ενός γονέα στο χάρτη του παιδιού. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της δέσμευσης, της πειθαρχίας και της μονιμότητας και η θέση του μπορεί να αντικατοπτρίζει τη δυναμική ανάμεσα στον γονέα και το παιδί αρκετά καθαρά. Μια «αρμονική» όψη, όπως ένα τρίγωνο, μεταξύ του Κρόνου του γονέα και του ήλιου του παιδιού θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο γονέας είναι υποστηρικτικός και ενθαρρύνει πραγματικά το παιδί να κυνηγήσει τις προσωπικές του αναζητήσεις. Όμως, μια πιο δύσκολη όψη, μπορεί να υποδηλώνει την τάση του γονέα να γίνει πιο επικριτικός, στα μάτια αυτού του παιδιού. 

Οι όψεις μεταξύ των εσωτερικών ή των «προσωπικών πλανητών» στον σύνθετο χάρτη ανάμεσα σε γονέα και παιδί, καθώς αυτοί οι πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη και Άρης) επηρεάζουν τον τρόπο επικοινωνίας, χειρισμού των συγκρούσεων και έκφρασης συναισθημάτων, είναι βασικά εργαλεία για την δημιουργία καλών σχέσεων. Ένας γονέας που έχει την Αφροδίτη σε σύνοδο [στο ίδιο ζώδιο] με τον ήλιο του παιδιού του θα μεταφέρει τα θέματα της Αφροδίτης (αγάπη, αρμονία, στοργή, ομορφιά) στο πνεύμα και το εγώ του παιδιού (ήλιο) πιο όμορφα και αρμονικά.

Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η Αστρολογία και η μελέτη του γενέθλιου χάρτη του παιδιού, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν που πρέπει να εστιάσουν σε όλη του τη ζωή, προκειμένου να το ενθαρρύνουν να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ενέργειες και την ποιότητα των πλανητών, να είναι επιτυχημένο και ευτυχισμένο στη ζωή του. Επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν πώς θα συμπεριφέρεται το παιδί, ποια θα είναι η δύναμή του ή η αδυναμία του, ποιος κύκλος ακαδημαϊκών σπουδών θα του ταιριάζει περισσότερο, πώς θα είναι η υγεία του, ποιο είδος δουλειάς θα είναι η πιο ευημερούσα για το παιδί τους , το επίπεδο ικανότητας και γενικότερα τις δυνατότητες που έχει το παιδί.

Πριν όμως δημιουργηθούν περίεργα συμπεράσματα, καλό είναι να θυμόμαστε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν σημαίνει περιορισμό και υποχρεωτική κατεύθυνση. Η Αστρολογία είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που διαθέτουν οι γονείς, με κορυφαίο όλων την πνευματική σύνδεση με το παιδί τους μέσα από το έμφυτο ένστικτό τους και την αγάπη τους. Άλλωστε, σκοπός είναι να δίνεται σε ένα παιδί όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του ώστε να επιλέξει με καθαρή βούληση αυτό που θα το κάνει χαρούμενο. Ο γονέας από την άλλη, γνωρίζοντας τις δυνατότητες και αδυναμίες του παιδιού του, βοηθά στην εκδήλωση της καλύτερης εκδοχής των πλανητών και κατ’ επέκταση των χαρακτηριστικών του παιδιού. 

Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο του Ωροσκόπου με τον Κρόνο στον τέταρτο οίκο του παιδιού, έναν οίκο που αντιπροσωπεύει το σπίτι και την οικογένεια, το παιδί μπορεί να αισθάνεται υπό πίεση να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες του γονέα ή να καταλήξει να μεγαλώνει υιοθετώντας συμπεριφορές που αρέσουν στους άλλους ανθρώπους και όχι στο ίδιο. Κάτι τέτοιο μπορεί να ωθήσει τον γονέα, ώστε να εστιάσει στην βελτίωση της αυτό-έκφρασης του παιδιού ή να αναζητήσει ηπιότερους τρόπους θέσπισης ορίων και κατανόησης. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, οι συμπεριφορά των γονέων, η ανάπτυξη και η εκπαίδευση μπορούν να αλλάξουν, ή να μετριάσουν όσα αποτυπώνονται στο αστρολογικό χάρτη ενός παιδιού προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Ένας σπόρος που προορίζεται για ένα όμορφο τριαντάφυλλο δεν θα ανθίσει αν αρνηθεί την ηλιοφάνεια, το νερό και το καλό χώμα. Πολλοί όμως έχουν καλλιεργήσει όμορφα λουλούδια, ακόμη και σε βραχώδη εδάφη με αγάπη και φροντίδα, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις αυτού του σπόρου.

Πώς μπορούμε να προκαλέσουμε το παιδί να αναδείξει το θετικό δυναμικό του ζωδίου του, αλλά, ταυτόχρονα, να του διδάξουμε να γνωρίζει ξεκάθαρα πότε περνάει τα όρια και εκδηλώνει τα αρνητικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν μεγάλη θλίψη και απογοήτευση αργότερα; Σε αυτήν την πρόκληση η αστρολογία, εντοπίζει για τους γονείς τις κρυμμένες απαντήσεις που το παιδί θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους κύκλους της ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια, το πέρασμα στην εφηβεία και μετά στην ενήλικη ζωή, από τις κλίσεις του στην μάθηση ή στον αθλητισμό, από την δυναμική του να φτάσει κάπου, η ανάλυση του αστρολογικού του χάρτη βοηθά τους γονείς να αναπτύξουν καλύτερες βάσεις για την ανατροφή του.