Το βασικότερο που έχουμε να κάνουμε όταν αναζητούμε να μάθουμε την συμβατότητα μεταξύ δύο ανθρώπων είναι να ΜΗΝ επικεντρωνόμαστε αυστηρά στα ζώδια για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες!

Το πιο πιθανό είναι να αποτύχουμε και να χάσουμε το ουσιαστικό βάθος της αστρολογίας της σχέσης. Η αναζήτηση της σχέσης μόνο μεταξύ ζωδίων, μας δίνει μόνο τις επιρροές των ζωδίων και αυτό είναι μόνο το ένα μέρος των δυνατότητων –από αστρολογική άποψη– που δίνουν οι υπόλοιπου πλανήτες.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση των δυνατοτήτων μιας σχέσης από αστρολογική σκοπιά. Ένας αστρολογικός χάρτης αποτελείται από ένα ζώδιο (τον Ήλιο), ένα ζώδιο που βρίσκεται η σελήνη, ένα ζώδιο που ανατέλλει (Ωροσκόπος) και οκτώ πλανήτες. Κάθε πλανήτης κυβερνά έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση της συμβατότητας. Η συναστρία, γνωστή και ως αστρολογία σχέσεων, περιλαμβάνει τη σύγκριση δύο αστρολογικών χαρτών για τον προσδιορισμό των περιοχών δύναμης και αδυναμίας σε μια σχέση. Η συναστρία είναι μια πολύτιμη πηγή για άτομα που θέλουν να εξετάσουν τη σχέση τους με ένα άλλο άτομο με βάση τις όψεις μεταξύ των γενέθλιων χάρτων κάθε ατόμου.

Εξετάζεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο γενέθλιων χαρτών, προσφέροντας πλούσιες πληροφορίες. Μια βασική κατανόηση της ερμηνείας του γενέθλιου χάρτη είναι απαραίτητη πριν επιχειρήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές συναστρίας επειδή πολλές από τις ίδιες αρχές που χρησιμοποιούνται στην ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη χρησιμοποιούνται επίσης στη συναστρία σχέσης. Περιλαμβάνει τη σύγκριση όλων των κοσμικών δυνάμεων στους γενέθλιους χάρτες δύο ή περισσότερων ατόμων, κάτι που φέρνει στο προσκήνιο τομείς δύναμης και αδυναμίας.

Οι πληροφορίες που παίρνουμε από τη συναστρία σχέσης μπορούν να προωθήσουν θετικές αλληλεπιδράσεις καθώς και να ελαχιστοποιήσουν τις παρεξηγήσεις ή τις συγκρούσεις. Αν και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά για την αξιολόγηση της συμβατότητας μεταξύ ζευγαριών που εμπλέκονται ρομαντικά, η συναστρία μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη για άλλους τύπους σχέσεων. Αυτό περιλαμβάνει σχέσεις μεταξύ γονέα και παιδιού, φίλων ή ακόμα και συναδέλφων.

Για να κατανοήσεις καλύτερα τη συναστρία, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ξέρεις τι είναι ο γενέθλιος χάρτης στην αστρολογία. Πρόκειται για ένα διάγραμμα που δείχνει πού ήταν ο ήλιος, η σελήνη και όλοι οι πλανήτες τη στιγμή της γέννησής σου. Σκέψου το σαν έναν χάρτη των ουρανών τη στιγμή που πήρες την πρώτη σου ανάσα.

Παρόλο που μπορεί να είσαι Ταύρος ή Τοξότης, οι άλλες πλανητικές δυνάμεις σου πιθανότατα προέρχονται από διαφορετικά ζώδια. Όταν αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους, οι ενέργειες των γενέθλιων χαρτών τους αντιδρούν στη δική σου ενέργεια. Η αλληλεπίδραση που προκύπτει μπορεί να είναι αρμονική, ουδέτερη ή ασυμβίβαστη, και αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες σχετίζονται μεταξύ τους διαφορετικά.

Πώς λειτουργεί η συναστρία σχέσης;

Η συναστρία σχέσης συγκρίνει τις σχετικές θέσεις των πλανητών και άλλων ουράνιων σωμάτων στον γενέθλιο χάρτη μας με εκείνη ενός άλλου ατόμου. Οι αλληλεπιδράσεις της συναστρίας μπορούν να δημιουργήσουν αρμονία ή δυσαρμονία, ανάλογα με τα ουράνια σώματα που εμπλέκονται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πλανήτες και τα φώτα (ήλιος, σελήνη) κυβερνούν μια συγκεκριμένη περιοχή της ζωής του καθενός.

Αποκτά όμως μία ακόμη διάσταση! Οι δύο χάρτες μαζί δημιουργούν μια οντότητα, αυτή της σχέσης μεταξύ τους. Μας δίνει καθαρά τους τομείς που η σχέση ίσως να χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ταυτόχρονα προσφέρει την ευκαιρία να δείξουμε περισσότερη κατανόηση μιας και με τον προσωπικό μας χάρτη πετυχαίνουμε ακριβώς το ίδιο: την ουσιαστική γνώση του εαυτού μας. Μας δίνει, επίσης, τον τομέα της εύνοιας, της οικειότητας, της κοινής μας πορείας. Μας εξηγεί καλύτερα αυτό που η παρόρμηση των συναισθημάτων δεν μας επιτρέπει.

Σημαντικές όψεις στη συναστρία

Οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ του Ήλιου, της Σελήνης, του Ωροσκόπου, της Αφροδίτης ή του Άρη τείνει να δημιουργεί μια ισχυρή έλξη μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων ατόμων. Ιδιαίτερα οι όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Άρη δείχνουν σεξουαλική έλξη. Ενώ οι σκληρές όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Άρη είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν μια ισχυρή σεξουαλική έλξη, είναι επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσουν εμπόδια και προκλήσεις στη σχέση. Τρίγωνο και εξάγωνο δημιουργούν μια αρμονική ανάμειξη ενεργειών, ωστόσο, μερικές φορές η σχέση φαίνεται πολύ άνετη, αλλά μπορεί να λείπει ο ενθουσιασμός.

Οι όψεις μεταξύ της Σελήνης και της Αφροδίτης ή του Άρη υποδεικνύουν εάν οι δύο εμπλεκόμενοι άνθρωποι είναι συναισθηματικά συντονισμένοι μεταξύ τους. Οι τεταμένες όψεις, όπως το τετράγωνο ή η αντίθεση, μπορούν να επιβαρύνουν τη σχέση, εμποδίζοντας δύο άτομα να σχετιστούν μεταξύ τους σε οικείο επίπεδο. Αρμονικές όψεις, όπως το τρίγωνο ή το εξάγωνο, κάνουν την αλληλεπίδραση εύκολη και άνετη. Οι σύντροφοι συνήθως έχουν αρκετά κοινά στοιχεία για να διατηρήσουν μια σχέση και είναι σε θέση να σχηματίσουν έναν βαθύ, συναισθηματικό δεσμό.

Ο Ερμής είναι επίσης πολύ σημαντικός επειδή διέπει την επικοινωνία, βασικό συστατικό σε κάθε σχέση.

Η συναστρία είναι μια τεχνική στην αστρολογία που παρέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το αν δύο άτομα μπορούν να τα πάνε καλά ή να έχουν μια ακμάζουσα σχέση με βάση τις ενέργειες των όψεων μεταξύ των γενέθλιων χαρτών τους.

Ωστόσο, απλώς επισημαίνει σημεία δύναμης και αδυναμίας και δεν μπορεί να προβλέψει εάν μια σχέση θα πετύχει ή θα αποτύχει. Αυτό εξαρτάται από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Όταν βλέπετε ασυμβατότητες μεταξύ των όψεων της συναστρίας του γενέθλιου χάρτη σας και εκείνου του αγαπημένου σας προσώπου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε καλά. Άλλωστε ολόκληρη η Αστρολογία μας λέει ότι στο κέντρο κάθε πολικότητα η ουσία είναι ίδια.

Η επιλογή είναι πάντα δική μας, μόνο που με την συναστρία η επιλογή αυτή είναι ακόμη πιο συνειδητή! Η αστρολογία των σχέσεων μας εξυπηρετεί στην παρατήρηση της σχέσης μας. Ξέρουμε να χειριστούμε λεπτές καταστάσεις γνωρίζοντας τρωτά σημεία τόσο σε μας όσο και στ@ σύντροφό μας. Ξέρουμε να αναδείξουμε την καλύτερη εκδοχή μας κάνοντας κατ’ επέκταση την σχέση μας υπέροχη.