Εδώ και κάποιο διάστημα έχεις γνωρίσει κάποιον και πάει καλά. Ίσως και παραπάνω από καλά. Νιώθεις έλξη, άνεση, οικειότητα και όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα. Βέβαια, όπως είναι λογικό, δεν είσαι ακόμα σίγουρη αν είναι πράγματι ο «ένας» ή αν απλώς χάνεις τον χρόνο σου προσπαθώντας για τους χψ λόγους να επιβάλλεις μια σχέση, που δεν είναι η «σωστή».

Και ναι, η χημεία και η «σπίθα» είναι απρόβλεπτοι παράγοντες και το πόσο ταιριάζεις με τον άλλον δεν είναι πάντα κάτι που μπορείς να υπολογίσεις από την αρχή. Μήπως, όμως, η επιθυμία σου για μία σχέση είναι στην ουσία μεγαλύτερη από την έλξη που νιώθεις για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου;

Για να δούμε:

Θέλεις τη σχέση περισσότερο από το άτομο

Όλοι έχουμε βρεθεί -ή κατά καιρούς βρισκόμαστε- σε φάσεις της ζωής μας που νιώθουμε αφόρητη μοναξιά και ονειρευόμαστε μια σχέση, που ιδανικά θα κρατήσει για καιρό. Αυτό που δεν αναρωτιόμαστε, βέβαια, είναι αν είμαστε περισσότερο ερωτευμένοι με την ιδέα μιας σχέσης παρά με ένα συγκεκριμένο άτομο. Αν, σκεφτούμε, για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν αυτό το άτομο δεν ήθελε ποτέ να παντρευτεί ή ζούσε σε άλλη χώρα; Θα θέλαμε ακόμα να είμαστε μαζί του; Εάν θες ένα άτομο, μόνο επειδή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, είναι μάλλον πιο πιθανό να είσαι «ερωτευμένος/η» με τη σχέση παρά με το άτομο.

Ελπίζεις ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν

Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται «αυτό το άτομο θα ήταν τέλειο αν….» ή «θα έχουμε μια εξαιρετική σχέση μόλις….», μάλλον προσπαθείς πάρα πολύ να «πιέσεις» μια κατάσταση, που μάλλον δε βγαίνει, αφού τίποτα το «αναγκαστικό» δεν έχει διάρκεια. Φυσικά και δεν χρειάζεται να έχουμε όλοι τις ίδιες αξίες, πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Αυτό, όμως, που σίγουρα χρειάζεται είναι να κατανοούμε, να σεβόμαστε και να εκτιμάμε τις διαφορές μας.

Δεν τον/ην εμπιστεύεσαι

Αν δεν τον/ην εμπιστεύεσαι, σίγουρα δεν είναι αυτός/η. Και αυτό δεν αφορά μόνο την πίστη/απιστία. Αν θες αυτόν τον άνθρωπο δίπλα σου και θεωρείς ότι αξίζει να είναι δίπλα σου, θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τις απόψεις του, να εκτιμάς την ειλικρίνειά του και να θαυμάζεις την ακεραιότητά του. Η ασφάλεια είναι πολύ βασικός παράγοντας σε μία σχέση.

Δεν είστε και φίλοι

Εάν δεν γελάς μαζί του, δεν απολαμβάνεις ακόμα και τη βόλτα σας, το να πάτε για τρέξιμο ή ακόμα και το να καθαρίζετε το σπίτι μαζί, λυπάμαι που στο λέω αλλά αυτή η «σπίθα» της νέας σχέσης κάποια στιγμή θα σβήσει. Και καθώς το πιο βασικό εδώ είναι η ουσιαστική σύνδεση, αν πρόκειται να περάσεις αρκετό χρόνο από τη ζωή σου μαζί με κάποιον, καλύτερα αυτή να είναι η καλύτερη φιλία που είχες ποτέ!

Νιώθεις καλά μαζί του/ης μόνο σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα

Εάν τα συναισθήματά σου για αυτόν /ην είναι έντονα μόνο σε ορισμένα περιβάλλοντα και συνθήκες -αλλά λείπουν σε άλλα- αυτή η έλξη αποτελεί μάλλον μια ψευδαίσθηση που βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Είναι πολύ σημαντικό να θέλεις αυτό τον άνθρωπο δίπλα σου και σε μία έξοδο με φίλους και σε μία δύσκολη στιγμή σου.