Έχετε γνωριστεί, έχετε αρχίσει να βγαίνετε κι εκεί που όλα πήγαιναν καλά, αντιλαμβάνεσαι πως η επικοινωνία σας είναι αρκετά αραιή. Δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες, δεν ανταποκρίνεται άμεσα και συχνά εξαφανίζεται. Όλοι και όλες έχουμε βρεθεί εκεί. Κι όλοι έχουμε περάσει χρόνο να αναλύουμε πώς είπαμε, τι είπαμε, πώς απάντησε, πότε αλλά και τι εννοούσε.

Μην το κουράζεις! Δύο είναι οι πιθανότητες. Είτε “απλώς δεν σε γουστάρει”, ναι – σαν την κλασική πια rom com που ζωντανεύει το όνειρο όλων μας, είτε είναι κακός στην επικοινωνία. Πολύ κακός όμως! Πώς θα ξεχωρίσεις τι από τα δύο συμβαίνει; Ψάξε για τα παρακάτω σημάδια αλλά στο τέλος τέλος της ημέρας, αναρωτήσου αν έχει σημασία ποιο από τα δύο είναι. Ίσως, σε κάθε περίπτωση, να είναι καλύτερη επιλογή ένα άτομο που δεν θα σου δημιουργεί τέτοιες απορίες.

Η αλλαγή στην επικοινωνία είναι ξαφνική

Αν επικοινωνούσατε συχνά στην αρχή της γνωριμίας αλλά κάποια στιγμή η επικοινωνία μειώθηκε σημαντικά τότε κατά πάσα πιθανότητα κάτι άλλαξε στη διάθεσή του. Ένα άτομο που φυσιολογικά επιθυμεί κι επιδιώκει μια πιο αραιή επικοινωνία, θα είναι έτσι από την αρχή της γνωριμίας σας.

Από κοντά είναι όλα τέλεια

Η επικοινωνία, ιδίως αυτή που προκύπτει μέσα από μηνύματα, είναι φτωχή σε σημάδια κι άρα εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί. Αν λοιπόν η επικοινωνία σας από μακριά είναι λιγοστή ή ακαθόριστη, αλλά συχνά συναντιέστε και από κοντά όλα είναι καλά, τότε μάλλον αφορά κάποια δική του δυσκολία. Συζητήστε για το πώς μπορείτε από κοινού να βελτιώσετε την επικοινωνία σας τις ημέρες που δεν βρίσκεστε.

Επικοινωνεί, αλλά αρκετή ώρα αργότερα

Η εμμονή που έχουμε όλοι πια με τα κινητά μας (και όλες τις υπόλοιπες συσκευές) μάς έχει δημιουργήσει μια αίσθηση κατεπείγοντος – μια ανάγκη δηλαδή να τσεκάρουμε τις ειδοποιήσεις μας, να σηκώνουμε κλήσεις όπου κι αν είμαστε, να απαντάμε μηνύματα εντός λίγων λεπτών. Όλο αυτό δημιουργεί ένα υποσυνείδητο άγχος αφού διαρκώς βρισκόμαστε σε εγρήγορση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό αν κάποιος δεν απαντά μέσα σε λίγα λεπτά μάς φαίνεται παράξενο ενώ στην πραγματικότητα, μπορεί απλώς να μην βρίσκεται διαρκώς κολλημένος στο κινητό του. Τσέκαρε και την υπόλοιπη συμπεριφορά του για να βγάλεις συμπέρασμα για το τι θέλει.

Επικοινωνεί μονάχα συγκεκριμένες ώρες – αργά

Αν δεν το κάνει ποτέ, τότε η απάντηση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Αν επικοινωνεί μονάχα αργά και μονάχα για να βρεθείτε «σπίτι» τότε ίσως ήρθε η ώρα να συζητήσετε τις προσδοκίες σας από αυτή τη γνωριμία. Αν όμως δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο και συχνά, μετά την αρχική επικοινωνία, επιδιώκει να κανονίσετε κάποια συνάντηση, τότε ίσως αξίζει να διερευνήσεις περισσότερο μια σχέση μαζί του.

Περιμένει πάντα να στείλεις εσύ πρώτη

Αν είσαι πάντα εσύ εκείνη που ξεκινά τις συζητήσεις, τότε είναι προφανές πως κάτι λείπει. Αν δεν απασχολείς το μυαλό του αρκετά ώστε να επικοινωνεί εκείνος μαζί σου μια στο τόσο τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται αρκετά ακόμα κι αν δέχεται κάθε φορά που εσύ επιδιώκεις μια συνάντηση.

Σου στέλνει λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα

Μπορεί τα τηλέφωνα και τα μηνύματα μεταξύ σας να είναι λιγοστά όμως είναι γεμάτα ουσία. Σε ρωτάει πως ήταν η ημέρα σου και σου λέει διάφορα για τη δική του. Αναφέρει ένα “δικό σας” αστείο ή σου μιλάει για τους φίλους και την οικογένειά του. Ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου και σου μιλάει για τις δικές του. Ναι, μερικά άτομα είναι των “λίγων και καλών” και αυτό το συγκεκριμένο άτομο φαίνεται να ενδιαφέρεται όντως για σένα. Αν ωστόσο τα μηνύματά του είναι πολλά αλλά ανούσια, απαντάει μονολεκτικά ή σου αντιγυριζει τις ερωτήσεις χωρίς να δώσει πραγματική απάντηση, τότε μάλλον δεν είναι αυτό ακριβώς που θες.