Ίσως να έχεις ακούσει για τη δύναμη της πρόθεσης, ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι πως η συγκέντρωση της σκέψης μας μπορεί να μας οδηγήσει εκεί ακριβώς που θέλουμε χωρίς να χρειάζονται χάρτες και ακριβείς υποδείξεις. Αν σκεφτόμαστε την υγεία, ήδη βρισκόμαστε στην περιοχή της υγείας, αν σκεφτόμαστε έντονα την αγάπη, ήδη βρισκόμαστε στην περιοχή της αγάπης. Όπως γράφει και στο βιβλίο «Η δύναμη της Σκέψης», ο Omraam Mikhael Aivanhov, «έχετε τις δυνατότητες να συλλαμβάνετε με το διαλογισμό, από το Σύμπαν, όλα τα στοιχεία τα οποία έχετε ανάγκη», και συνεχίζει λέγοντας πως «όταν θέλετε να αποκτήσετε ένα στοιχείο του σύμπαντος ή να αγγίξετε μια οντότητα, να σκέφτεστε αυτό το στοιχείο ή αυτή την οντότητα δίχως να σας απασχολεί το πού βρίσκονται, γιατί η σκέψη σας θα πάει ακριβώς σ’ αυτά».

Αν σου φαίνεται δύσκολο το γεγονός πως μπορούμε να δυναμώσουμε τη σκέψη μας και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, σου έχω έναν βατό τρόπο: λέγεται Sankalpa. H Sankalpa είναι μία εσωτερική κατάφαση (πρόθεση) που επαναλαμβάνουμε εσωτερικά σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία της ημέρας. Σύμφωνα με τον δάσκαλο yoga Μιχάλη Φιλίνη, συγγραφέα του βιβλίου «Οι Εσωτερικές Ασκήσεις της Αναπνοής», αυτά τα χρονικά σημεία είναι:

Α. Τη νύχτα, τη στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε

Β. Το πρωί, τη στιγμή μόλις ξυπνήσουμε

Γ. Σε κάθε γεύμα, τη στιγμή πριν φάμε

Δ. Το ηλιοβασίλεμα, τη στιγμή που ο ήλιος είναι έτοιμος να κρυφτεί στον ορίζοντα.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα λεκτικό προγραμματισμό, κατά τον οποίο ο νους λειτουργεί ως εργαλείο, και μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνήσουμε εσωτερικά στέλνοντας λεκτικά μηνύματα σε διάφορους λήπτες, μεταξύ των οποίων και στο ασυνείδητό μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε της συμπεριφορά μας, να αποτρέψουμε εθισμούς και να διευρύνουμε την αντίληψή μας.

Η δύναμη της πρόθεσης: Μερικά ακόμα πράγματα σχετικά με τη Sankalpa

Πρόκειται για μία απλή και ξεκάθαρη δήλωση σε χρόνο ενεστώτα. Αποφεύγουμε την αρνητική διατύπωση και την αντικαθιστούμε με μία θετική δήλωση (αντί για το “Δεν Θυμώνω” προτιμάμε το “Διαχειρίζομαι τις εκρήξεις θύμου μου”. Είμαστε σίγουροι για την πρόθεσή μας. Οι αμφιβολίες δεν χωρούν. Έχουμε μέσα μας ευγνωμοσύνη και ανιδιοτελή αγάπη.

Πηγή: Ladypapaya.com