Η λέξη φεμινισμός δεν ακούγεται καλά στα αυτιά της κοινωνίας. Η λέξη φεμινισμός δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως δημιουργεί έως και αποστροφή σε πολλούς ανθρώπους, άντρες αλλά και γυναίκες.

Την πραγματικότητα όμως δεν θα έπρεπε να την καθορίζει μια λέξη. Στην πραγματικότητα ο φεμινισμός δεν είναι η ισότητα της γυναίκας απέναντι στον άντρα, αλλά η ισότητα των δύο φύλων. Στον πυρήνα του φεμινισμού όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και έχουμε ίσες ευκαιρίες.

Θέλουμε οι κόρες μας να είναι τολμηρές, γεμάτες αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνουν από τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο ότι μπορούν να πάρουν όποιο μονοπάτι επιθυμούν σε αυτή τη ζωή. Τις ενθαρρύνουμε να φορούν ό,τι επιθυμούν, να παίζουν με αυτοκινητάκια, να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στις θετικές επιστήμες από νωρίς, να μπαίνουν στον στίβο «ανδροκρατούμενων» αθλημάτων και να αγωνίζονται, να επιλέγουν για το μέλλον τους όποιο επάγγελμα επιθυμούν.

Τι γίνεται όμως με τα αγόρια μας;

Πόσο συχνά τα αφήνουμε να φορέσουν ροζ ρούχα, ή να παίξουν με κούκλες, να διαλέξουν για δραστηριότητα το χορό. Πόσο συχνά τα αφήνουμε να είναι ευαίσθητα και να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους; 

Η αποδοχή της ισότητας είναι εξίσου σημαντική με την υπεράσπισή της. Μεγαλώνοντας αγόρια φεμινιστές τους δίνουμε την δυνατότητα να εκφραστούν όπως επιθυμούν και τους προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες για να δοκιμάσουν και να αποφασίσουν για τη ζωή τους. 

Τροφή για σκέψη; Σίγουρα. Όπως και το παρακάτω video της δημοσιογράφου, συγγραφέα και ακτιβίστριας Γκλόρια Στάινεμ που αξίζει να δεις.