Ο έρωτας ανακαινίζει τη ζωή μας και διευρύνει τη προσωπικότητα μας. Η σχέση με τ@ σύντροφο μας είναι το καλύτερο «σχολείο» για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές πάθους και απόλαυσης και να γεμίσουμε με περισσότερη χαρά και διασκέδαση τη ζωή μας. Ο τομέας των ερωτικών σχέσεων αποτελεί βασικό στάδιο για την εξέλιξη και την ευτυχία μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είναι υγιής και λειτουργικός και όσο περνά ο καιρός να παρατηρούμε καλύτερη επικοινωνία στη σχέση με τ@ σύντροφό μας. Οι απαιτήσεις όμως της καθημερινότητας εξαντλούν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες κι αυτό έχει ως συνέπεια οι σχέσεις να γίνονται δυσλειτουργικές. Όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν! Πώς;


Υιοθέτησε αυτά τα 3 χαρακτηριστικά για καλύτερη επικοινωνία στη σχέση:

Αυτοδυναμία / Aνεξαρτησία

Να είσαι σε θέση να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Να πατάς γερά στα πόδια σου. Να μπορείς να στηρίξεις τη ζωή σου με θάρρος και τόλμη. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου και την γοητεία σου. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που τιμά τη ζωή του, που έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, τα χόμπι του, τη δουλειά του; Αποτελεί μια προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα και λόγους για συζητήσεις και εμπειρίες. Αναζήτησε λοιπόν ποια πράγματα σου δίνουν χαρά κι έμπνευση κι ενσωμάτωσε τα μέσα στη καθημερινότητα σου. Γίνε ένας άνθρωπος με ενδιαφέροντα.

Ευγνωμοσύνη

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Όλα του φταίνε, όλα τον χαλάνε. Δεν μπορεί να χαρεί με τη χαρά τη ζωής. Εστιάζει διαρκώς στα ελαττώματα των άλλων, γκρινιάζει για τα πάντα κι όλα του πάνε στραβά. Βάλε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σου και δες την να μεταμορφώνεται. Ένας άνθρωπος που εκτιμά τα δώρα της ζωής, που απολαμβάνει όσα έχει στη ζωή του, είτε είναι λίγα είτε είναι πολλά, γίνεται μια ευχάριστη παρέα. Η ευγνωμοσύνη είναι στάση ζωής. Η ευγνωμοσύνη είναι συνειδητή αλλαγή του που επιλέγεις να εστιάζεις: στην έλλειψη ή στην αφθονία. Ο άνθρωπος που χαίρεται και είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του και με τα λίγα και με τα πολλά ακτινοβολεί χαρά κι ευτυχία. Η παρουσία του ομορφαίνει την ατμόσφαιρα γύρω του και προσθέτει αξία στις σχέσεις του.

Αποδοχή

Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί. Όλοι έχουμε διαφορετική αφετηρία, διαφορετικά βιώματα κι εμπειρίες. Όλοι έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας μέρες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας μας θα φέρει μια βαθύτερη κατανόηση κι η κατανόηση θα φέρει μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφο σου κι αυτό θα βοηθήσει στη λειτουργικότητα της σχέσης. Το ίδιο κάνε και για τον εαυτό σου. Αντικατέστησε την σκληρή αυτοκριτική με την αποδοχή και την κατανόηση.

Αυτά είναι τρία από τα βασικότερα συστατικά επιτυχίας που θα σε υποστηρίξουν να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις αγάπης και συντροφικότητας. Αποτελούν γερά θεμέλια για να στηριχτεί το οικοδόμημα μιας σχέσης. Εξάλλου, συντροφικότητα σημαίνει να βαδίζουμε παράλληλα, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, με σεβασμό, ευγένεια, αλληλουποστήριξη και κατανόηση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα ευλογήσουν τη σχέση σου και την υποστηρίξουν να έχει ανθεκτικότητα και μακροζωία.