Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να πέρασε όμως στο Love Yourself σε παροτρύνουμε να κάνεις μικρές κινήσεις αγάπης για σένα καθημερινά! Και μία από τις δικές μου αγαπημένες είναι το… masturdating! Δηλαδή το να βγάζει κανείς τον εαυτό του ραντεβού.

Κι αν ήδη σκέφτεσαι πως περνάς αρκετό χρόνο μόνη σου καθημερινά και πως τα ραντεβού είναι για κοινωνικοποίηση, συνέχισε να διαβάζεις κι ίσως ανακαλύψεις έναν νέο τρόπο να απολαμβάνεις τον χρόνο σου μόνη.

Σε μια κοινωνία που ακόμα και το να τρως μόνος σε ένα εστιατόριο μοιάζει ντροπιαστικό, ιδίως αν είσαι γυναίκα, η ιδέα του να αγοράσεις στον εαυτό σου λουλούδια, να κάνεις μια κράτηση σε ένα νέο μαγαζί και να απολαύσεις το δείπνο σου, ακούγεται παράξενη. Αν και τώρα που τραγούδησε γι’ αυτό και η θεάρα η Miley Cyrus, ίσως το δούμε όλοι διαφορετικά. Γιατί δεν χρειάζεται κανείς να νιώθει μοναξιά όταν περνάει χρόνο μόνος του. Γιατί η ανάγκη του να απολαμβάνει χρόνο με τον εαυτό του μπορεί και να είναι επιλογή. Γιατί η πιο σημαντική σχέση καθενός δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι εκείνη που έχει με τον ίδιο τον εαυτό του.

Αν λοιπόν σου έχεις λείψει τελευταία, αν έχεις κουραστεί να περνάς βραδιές αγκαλιά με το Νetflix ή αν όταν είσαι σπίτι δεν έχεις ούτε ένα λεπτό μόνη σου ήρθε η ώρα να βγάλεις τον εαυτό σου σε ένα υπέροχο, ειδικά σχεδιασμένο από σένα για σένα, ραντεβού! Φόρεσε το αγαπημένο σου outfit, πάρε το χρόνο σου με την προετοιμασία (άλλωστε δεν θα στήσεις κανέναν αν κάνεις λίγη παραπάνω ώρα να ντυθείς), βάλε εκείνα τα παπούτσια που ποτέ δεν φοράς και βγες!

Πού θα πας; Δοκίμασε κάτι νέο! Άλλωστε στόχος είναι να «ξελογιάσεις» τον ίδιο σου τον εαυτό, να τον συναρπάσεις, να τον βοηθήσεις να βγει από το comfort zone με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Υπάρχει ένα εστιατόριο που θες εδώ και καιρό να πας; Ένα νέο μπαράκι που όλοι μιλούν για τα κοκτέιλ του; Μια έκθεση ή ένα μουσείο που δεν έχεις ακόμα δει; Ώρα να το δεις!

Εμπλούτισε τη νέα αυτή εμπειρία φέρνοντας μαζί σου μια ασχολία, κάτι που καιρό τώρα θες να κάνεις αλλά δεν τα καταφέρνεις. Υπάρχει ένα βιβλίο που μένει αδιάβαστο γιατί πάντα προτιμάς ένα ακόμα επισόδιο «Φιλαράκια» από το να το ανοίξεις; Ή ένα ημερολόγιο που είναι μέρες τώρα άγραφο; Τώρα είναι η ώρα να ασχοληθείς με αυτά – αν και το μέρος που βρίσκεσαι το επιτρέπει.

Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται υπέροχα αναζωογονητικά, σου έχω κι ένα τελευταίο tip. Θέσε μια λέξη ως έμπνευση και στόχο για κάθε ραντεβού σου. Μπορείς πχ. να σχεδιάσεις ένα ραντεβού με βασική λέξη τη «χαλάρωση», ένα με τίτλο «νέες γεύσεις», ένα άλλο με θέμα «θέα» κτλ. Έτσι θα βρίσκεις διαρκώς νέους τρόπους να περνάς υπέροχα με τον εαυτό σου, να ανανεώνεσαι αλλά και να εκτιμάς τον χρόνο που περνάς μόνη σου αλλά καθόλου… μοναχικά!