Συνομιλήσαμε με τον Δρ. Γιώργο Χαριτάκη, καρδιολόγο, ομοιοπαθητικό και πιστοποιημένο trainer του Ινστιτούτου HeartMath, εκεί όπου η καρδιά αναδεικνύεται ως κεντρικός μοχλός εσωτερικής ισορροπίας και γαλήνης.

Το Ινστιτούτο HeartMath, για πάνω από 30 χρόνια, έχει αλλάξει την αντίληψη της επιστημονικής κοινότητας για την καρδιά. Με πάνω από 300 μελέτες σε περισσότερους από 11.500 ανθρώπους, σε συνεργασία με επιστήμονες όλων των κλάδων, έχει αναπτύξει μια σειρά από απλές τεχνικές, τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας και οι οποίες αποδεδειγμένα ωφελούν την υγεία, ενισχύουν την ανθεκτικότητα και οδηγούν σε μια σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Αυτές οι τεχνικές είναι όπως είπαμε βασισμένες σε μελέτες και παραδόσεις λαών και είναι τεκμηριωμένες επιστημονικά. Στη συνέχεια, το Ινστιτούτο τις έκανε προσιτές στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να φέρνουμε σε ισορροπία τα συναισθήματα με τη λογική και να μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με τρόπο ισορροπημένο. Να μην λείπουν τα συναισθήματα, αλλά ούτε και να μας κυριαρχούν.

Η βασική άσκηση είναι να βιώνω το παρόν, χωρίς σκέψεις να με κυβερνούν και προκαταλήψεις να με κρατούν πίσω. Αυτό είναι το «μυστικό».

Άφησε τα λόγια του Δρ. Χαριτάκη να γίνουν τροφή για σκέψη και αφορμή για εξάσκηση.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Ινστιτούτου HeartMath, μπορείς να επισκεφτείς και την επίσημη σελίδα του και να ξεκλειδώσεις τη δύναμη της καρδιάς σου.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Χαριτάκη στο Τρίτο Τεύχος του Love Yourself Magazine, που κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο Βιολογικό Χωριό. 

Θέλεις να παρακολουθήσεις και άλλα LYS videο; 

O Μάνος Βυνιχάκης μας μιλάει για όλα εκείνα που αγαπάει στη φύση (video)
Βανέσα Αρχοντίδου: Η Ελληνίδα που ανέβηκε στις 7 πιο ψηλές κορυφές του κόσμου (video)
Ελεονώρα Μελέτη: Απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Love Yourself (video)