Θαυματοποιός είναι εκείνος που επιλέγει να συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία της ζωής του υιοθετώντας ενεργητική στάση και συμπεριφορά αντί της παθητικής στάσης κι αδράνειας απέναντι στα γεγονότα και τη ζωή. Κάθε μέρα που ξημερώνει συνοδεύεται από ανάμεικτες σκέψεις και συναισθήματα. Άλλοτε αισθάνεσαι στα καλύτερα σου, άλλοτε όχι τόσο κεφάτ@ κι αισιόδοξ@. Είναι φυσιολογικό και είναι ΟΚ!

Αυτό που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς αποτελεσματικά την κάθε μέρα σου είναι η συνειδητοποίηση πως έχεις τη δύναμη και την επιλογή να βελτιώσεις και να δημιουργήσεις μια καλή μέρα για σένα. Είναι προσωπική ευθύνη κι επιλογή εάν θα αφεθείς στη σκέψη για το πόσο «μίζερη», «άσχημη», «βαρετή» είναι η ζωή με τις δυσκολίες που έχει ή αν θα δημιουργήσεις τις δικές σου ημέρες, με τα δικά σου συναισθήματα και τα δικά σου χρώματα. Όλα είναι θέμα οπτικής κι επιλογής. Προφανώς μπορεί κάποιες μέρες να είναι όντως δύσκολες και επίπονες δεν σημαίνει, όμως, πως όλες οι μέρες θα είναι έτσι.

Γι’ αυτό, εάν επιθυμείς να διευρύνεις τις επιλογές σου, αξιοποιώντας την δημιουργικότητα και την ευφυΐα σου, μπορείς να εμπλουτίσεις τις μέρες σου υιοθετώντας τα 3 μυστικά των επιτυχημένων θαυματοποιών.

1. Μέτρα τις ευλογίες σου

Εξάσκησε την πρακτική της ευγνωμοσύνης. Όταν είσαι ευχαριστημένος για όσα υπάρχουν ήδη στη ζωή σου εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να εστιάζει στην αφθονία που έχεις κι όχι σε όσα σου λείπουν. Έτσι η καρδιά γεμίζει εσωτερική ασφάλεια και σιγουριά χωρίς άγχος κι εμμονές για να αποκτήσεις περισσότερα. Μια ευχαριστημένη καρδιά προσφέρει διαύγεια στη σκέψη και δεν οδηγεί σε νευρικές κινήσεις κι επιλογές.

2. Γίνε θετικός πομπός

Αυτό που προσφέρεις στον κόσμο γύρω σου επιστρέφει σε σένα. Αυτό σημαίνει πως όταν γίνεσαι πομπός αγάπης, καλοσύνης κι υποστήριξης στους ανθρώπους και στο κόσμο γύρω σου, η ενέργεια που εκπέμπεις αντανακλάται στην δική σου ζωή με θαυμαστούς τρόπους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κακόβουλες σκέψεις και συμπεριφορές σου. Γι’ αυτό, να είσαι προσεκτικ@.

3. Πίστεψε στις δυνατότητες της δημιουργικότητας

Η ζωή διαθέτει μια παλέτα επιλογών, σκέψεων και συναισθημάτων. Ενθάρρυνε τον εαυτό σου να αξιοποιήσει την δημιουργικότητα και τα χαρίσματα σου, ώστε να εξελιχτεί και να μην περιορίζεται μόνο στις μαθημένες συνήθειες και επιλογές. Μπορείς να πετύχεις περισσότερα και να νιώσεις ομορφότερα όταν επιτρέψεις στον εαυτό σου να βιώσει τον πραγματικό πλούτο της ζωής κι όχι εκείνον που περιορίζεται μόνο στον υλικό πλούτο.

Απόλαυσε το παιχνίδι της ζωής. Θα τα καταφέρεις!