Το όνομα του Cocoon Urban Spa δεν είναι τυχαίο. Μοιάζει με «κουκούλι» που σου προσφέρει γενναιόδωρα ζεστασιά, θαλπωρή, μαλακότητα – «συστατικά» απαραίτητα για να απολαύσεις τη μοναδική στιγμή που έχει σημασία: το εδώ και το τώρα. 

Σε εκείνο το τότε, λοιπόν, ένα ηλιόλουστο πρωινό βρεθήκαμε στους ανακαινισμένους χώρους του σπα, στο Χαλάνδρι. Αφού μας δόθηκαν τα απαραίτητα (μπουρνούζι, προϊόντα περιποίησης & προσωπικό locker), το δικό μας «τελετουργικό» αυτοφροντίδας ξεκίνησε με μία αποτοξινωτική και χαλαρωτική εμπειρία στα λουτρά με χαμάμ, σάουνα και υδρομασάζ.

Καθώς το νερό και οι υδρατμοί απορροφούσαν το συσσωρευμένο άγχος, ο χρόνος έμοιαζε να σταματά, επιτρέποντάς μας να βυθιστούμε πλήρως στην ανακουφιστική «αγκαλιά» του νερού. Κάθε λεπτό που περνούσε, η θερμότητα διείσδυε βαθιά στους μυς, «λιώνοντας» κάθε ένταση και αντίσταση. Ξέρεις, όταν έχεις καιρό να αφεθείς στη χαλαρότητα, το σώμα και το μυαλό στην αρχή αντιστέκονται.

Το αποκορύφωμα της εμπειρία μας, όμως, ήρθε λίγο αργότερα. Με ανοιχτή καρδιά, πλέον, και σώμα πιο ανάλαφρο αφεθήκαμε στα χέρια των εξειδικευμένων θεραπευτριών για ένα μασάζ που ξεκίνησε από την κορυφή του κεφαλιού και έφτασε ως τα κάτω άκρα. Η εμπειρία «επισφραγίστηκε» με ένα ζεστό ρόφημα βοτάνων, κάποια ήπια επιφωνήματα θαυμασμού και, φυσικά, με ζωγραφισμένα χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπά μας.

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε τη σημασία της επιβράδυνσης και της αυτοφροντίδας μας. Μέσα, όμως, σε αυτή τη φασαρία της καθημερινότητας, αξίζει να επενδύουμε σε εμπειρίες που ενθαρρύνουν την περιποίηση του εαυτού μας, αλλά και την (επανα)σύνδεση με εμάς και τους αγαπημένους μας.

Θέλεις να απολαύσεις κι εσύ μια ημέρα στο Cocoon Urban Spa μαζί με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι τις 20/2/24.

Μάθε περισσότερα για το Cocoon Urban Spa στο www.cocoonurbanspa.gr