Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να πάρεις τα πράγματα πιο χαλαρά και να βελτιώσεις ουσιαστικά τη σχέση σου με την άσκηση. Ο Ιανουάριος που «πιέζει» για new year’s resolutions σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του και, πλέον, είναι πιο ξεκάθαρο τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι καλύτερα με το σώμα σου, χωρίς «πρέπει» και παράλογες προσδοκίες.

Αν ξεκίνησες ένα καινούριο πρόγραμμα άσκησης ή κάποιο χόμπι που εμπλέκει τη φυσική δραστηριότητα, είναι μία καλή ευκαιρία να το συνδυάσεις με την καταγραφή ημερολογίου. Είτε πηγαίνεις για τρέξιμο είτε για προπόνηση ενδυνάμωσης ή μαθήματα γιόγκα, αν η σωματική δραστηριότητα υπήρξε μέρος της ρουτίνας σου αυτή την εβδομάδα, αξίζει να ενσωματώσεις τη διατήρηση ενός εβδομαδιαίου fitness ημερολογίου, για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ό,τι πέτυχες, αλλά και για να θέσεις νέες προθέσεις.

Διάβασε επίσης: Πώς να ξεκινήσεις γυμναστική και να παραμείνεις συνεπής

Πώς θα το κάνεις;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την Κυριακή σου για stretching, διαλογισμό και journaling. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινάς τη νέα εβδομάδα, έχοντας αναγνωρίσει όλα αυτά που κατάφερες την προηγούμενη.

Η τήρηση ενός fitness ημερολογίου θα σε βοηθήσει να δώσεις «σάρκα και οστά» στους στόχους σου, κάνοντάς τους πιο εφικτούς , θα συμβάλλει στη συναισθηματική σταθερότητα, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση όσων έρχονται. Δεν υπάρχει «σωστός» και «λάθος» τρόπος. Αν θέλεις να γράψεις πολλές σελίδες για την εβδομάδα των προπονήσεων σου, είναι μια χαρά. Κι αν θέλεις να καταγράψεις δύο προτάσεις, είναι πάλι μια χαρά. Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σου δώσουν έμπνευση για να ξεκινήσεις:

  • Τι ένιωσες σαν εμπόδιο αυτή την εβδομάδα;
  • Τι ήταν για εσένα «νίκη» αυτή την εβδομάδα;
  • Ποιες είναι οι προθέσεις σου όσον αφορά στην άσκηση για την εβδομάδα που έρχεται;

Συνδύασε την καταγραφή fitness ημερολογίου με ένα ήπιο stretching, όπως αυτό:

Διάβασε επίσης: Κάνε 10 λεπτά ασκήσεις στο κρεβάτι για να φροντίσεις το σώμα σου