Η ημέρα που έχεις προπόνηση εστιασμένη στην ενδυνάμωση των ποδιών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα απ’όσα πιστεύεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Aging and Health, αποδεικνύεται ότι η συνολική δύναμη των ποδιών αποτελεί δείκτης μακροζωίας. Σε περισσότερους από 1.200 ενήλικες, ηλικίας άνω των 55 ετών, διαπιστώθηκε πως η δύναμη των ποδιών ήταν ένας από τους δύο δείκτες που προέβλεπαν την καλή σωματική λειτουργία σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (ο άλλος δείκτης ήταν η λιπώδης μάζα).

Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή από αυτή, για να σου προτείνουμε τρία αγαπημένα μας προγράμματα άσκησης που εστιάζουν στις μυϊκές ομάδες των ποδιών.

15λεπτο πρόγραμμα για ενδυνάμωση ποδιών χωρίς εξοπλισμό

Μία έντονη προπόνηση από τη Maddie (@madfit.ig) που στοχεύει τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς μηρούς, τους γλουτούς και τις γάμπες.

Έχεις περισσότερο χρόνο; Δοκίμασε αυτό το 30λεπτο πρόγραμμα για πόδια και γλουτούς

Αυτή είναι μια προπόνηση 30 λεπτών από την Caroline Girvan που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, εστιάζοντας στους τετρακέφαλους, τους μηρούς και τους γλουτούς. Οι ασκήσεις εκτελούνται για 50 δευτερόλεπτα με 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα, για να προετοιμαστείς για την επόμενη άσκηση.

Προπόνηση ενδυνάμωσης ποδιών με αλτήρες

Σύμφωνα με την trainer Heather Robertson «η εκτέλεση 3 σετ κάθε άσκησης είναι το κλειδί για την οικοδόμηση δύναμης και μυϊκής αντοχής. Επίλεξε αλτήρες που θα σε προκαλέσουν, αλλά θα σου επιτρέψουν να διατηρήσεις τον έλεγχο για περίπου 10-12 επαναλήψεις».

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Άσκηση και μακροζωία: Πόσα επιπλέον λεπτά γυμναστικής μπορούν να σε ωφελήσουν;
Δεν μπορείς να πας γυμναστήριο; 7 απλές ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης
Σύντομα προγράμματα για γυμναστική στο σπίτι