Αφού αφιερώνουμε περίπου το 1/3 της ζωής μας στον ύπνο, η κρεβατοκάμαρά μας είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος στον οποίο χρειάζεται να επενδύσουμε. Στρώμα, μαξιλάρια, διακόσμηση… όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά ένας παράγοντας που συχνά αγνοούμε είναι η ποιότητα του αέρα. Ανακάλυψε περακάτω μερικές συμβουλές για να διατηρείς όσο το δυνατόν πιο καθαρή την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σου – θα κάνει τη διαφορά.

1. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα με έντονο άρωμα

Μείωσε τα συνθετικά αρώματα στον χώρο που κοιμάσαι, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) που συμβάλλουν στην κακή ποιότητα του αέρα και με τη σειρά τους διακινδυνεύουν την ποιότητα του ύπνου σου. Ενώ τα φυσικά αρωματισμένα προϊόντα και τα αιθέρια έλαια είναι εντάξει, όλα τα συνθετικά κεριά ή τα αποσμητικά χώρου είναι σημαντικό να μένουν εκτός της κρεβατοκάμαρας.

2. Απλοποίησε τον καθαρισμό και τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου

Καθαριστικά με έντονο άρωμα που περιέχουν συστατικά και υποπροϊόντα, όπως οξείδια αιθυλενίου, 1,4-διοξάνες και πτητικές οργανικές ενώσεις έχουν, επίσης, συσχετιστεί με ερεθισμό του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος. Χρησιμοποίησε φυσικά καθαριστικά για την κρεβατοκάμαρα και ξεσκόνιζε όλες τις επιφάνειες με ένα βρεγμένο πανί δύο φορές την εβδομάδα. Διατηρώντας τη διακόσμηση του δωματίου σε μίνιμαλ ύφος και το δωμάτιο τακτοποιημένο, θα διευκολύνεις τη διαδικασία της καθαριότητας και θα δημιουργήσεις όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν καλό ύπνο.

3. Άνοιξε τα παράθυρα

Ο εσωτερικός αέρας τείνει να είναι πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα, ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, επομένως άνοιγε συχνά το παράθυρο για να αφήσεις λίγο φρέσκο ​​αέρα στον χώρο ύπνου σου. Ενώ ορισμένα αλλεργιογόνα ή μικρόβια μπορεί να μπουν στην κρεβατοκάμαρα, σίγουρα είναι ωφέλιμο να αφήνεις το σπίτι σου να φρεσκάρεται με καθαρό αέρα κάθε τόσο.

4. Επένδυσε σε ένα οργανικό στρώμα και σε έναν καθαριστή αέρα

Ένας αποτελεσματικός καθαριστής αέρα και ένα οργανικό στρώμα κατασκευασμένο από φυσικά υλικά μπορούν να αναβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία ύπνου σου.

5. Απομάκρυνε τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές από το υπνοδωμάτιο (ή τουλάχιστον μακριά από το κρεβάτι)

Γενικά είναι αδύνατο για τους περισσότερους ανθρώπους να μην έχουν τεχνολογία στην κρεβατοκάμαρά τους, αλλά η απλή μετακίνηση του τηλεφώνου στην άλλη πλευρά του δωματίου και η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης πριν κοιμηθείς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό όχι μόνο μειώνει την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά καθιστά, επίσης, λιγότερο δελεαστικό να κάνεις scroll down στη μέση της νύχτας.

Πέρα από αυτές τις αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχουν κι άλλες βελτιστοποιήσεις που μπορείς να κάνεις, ώστε να απολαμβάνεις έναν πραγματικά υπέροχο ύπνο.

Απλότητα. Αυτό χρειάζεται το υπνοδωμάτιό σου, ώστε να γίνει ένα πραγματικό καταφύγιο ουσιαστικής ξεκούρασης. Διατήρησε την ακαταστασία, τα προϊόντα με έντονο άρωμα και την τεχνολογία μακριά, για να δημιουργήσεις έναν ιδανικό χώρο για βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο.