Πώς διαλέγουμε το σωστό μαξιλάρι; Προτιμάμε αυτό με τα πούπουλα χήνας, ένα βαμβακερό, που έχει τη φήμη του πιο υγιεινού, ή ένα συνθετικό, που αντέχει και στο μαξιλαροπόλεμο; Η απάντηση δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο, αλλά στην πυκνότητα ενός μαξιλαριού, αν δηλαδή είναι μαλακό, σκληρό ή μεσαίο. 

Η πυκνότητα καθορίζει τη στήριξη που δίνει το μαξιλάρι στο κεφάλι και στον αυχένα, ώστε η σπονδυλική μας στήλη να παίρνει τη σωστή, ευθεία γραμμή. Και αυτό εξαρτάται από το ποια είναι η αγαπημένη σου στάση στον ύπνο, αυτή δηλαδή που συνηθίζει να παίρνει το σώμα σου όταν κοιμάσαι.

Πώς διαλέγουμε το σωστό μαξιλάρι:

Αν κοιμάσαι γυρίζοντας στο πλάι

Χρειάζεσαι ένα πιο σκληρό μαξιλάρι που θα σου δώσει δυνατή υποστήριξη. 

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα

Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεσαι ένα μαλακό μαξιλάρι με τη λιγότερη δυνατή υποστήριξη. 

Αν κοιμάσαι ανάσκελα

Προτίμησε ένα μεσαίο μαξιλάρι.

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να κοιμόμαστε με ένα μαξιλάρι στο πλάι ή στην πλάτη μας ενώ μας αποθαρρύνουν να κοιμόμαστε μπρούμυτα / πάνω στο στομάχι μας: ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους είναι δύσκολο εώς και αδύνατο να αλλάξουν συνήθειες στον ύπνο.

Πώς διαλέγουμε το σωστό μαξιλάρι; Το γέμισμα του μαξιλαριού, πόσο σημαντικό είναι; 

Αυτό, τελικά, είναι θέμα γούστου. Απλά έχε στο μυαλό σου ότι, ακόμα και να βρεις το πιο βολικό και αγαπημένο μαξιλάρι, η «σχέση» σου μαζί του δεν θα κρατήσει για πάντα. Ένα μαξιλάρι με πούπουλα έχει ζωή 5 με 10 χρόνια, ένα βαμβακερό 5 με 7 χρόνια και ένα συνθετικό 6 μήνες με 2 χρόνια. Σκέψου, λοιπόν, ποιος είναι ο τύπος σου στον ύπνο και ανακάλυψε το μαξιλάρι που σου ταιριάζει.