Ένας ποιοτικός ύπνος συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς παράγονες και εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το περιβάλλον, το άγχος, το στρώμα και το μαξιλάρι σου. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι, συμπληρωματικοί τρόποι που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να απολαύσεις έναν καλό και ήρεμο ύπνο – ένας τέτοιος είναι και το χαλαρωτικό σπρέι μαξιλαριού που σου προτείνουμε παρακάτω.

Συνδυάζοντας την αυτοφροντίδα με την αρωματοθεραπεία, το σπρέι μαξιλαριού μπορεί να γίνει η τέλεια προσθήκη στη βραδινή ρουτίνα σου, χάρη στη λεβάντα που περιέχει. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί να συμβάλλει σε έναν καλύτερο ύπνο και να καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Μάλιστα, το ρωμαϊκό χαμομήλι, η λεβάντα και το νερολί είναι ένα μείγμα αιθέριων ελαίων που έχει μελετηθεί επιστημονικά και έδειξε πως μείωσε το άγχος και βελτίωσε τον ύπνο σε μια μελέτη ασθενών που βρίσκονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τι θα χρειαστείς για το αρωματικό σπρέι μαξιλαριού:

Tip: Υπάρχουν δύο τύποι αιθέριου ελαίου χαμομηλιού, το ρωμαϊκό και το γερμανικό. Το ρωμαϊκό χαμομήλι είναι μια θεραπεία ύπνου που χρονολογείται αιώνες πίσω, ενώ το γερμανικό χαμομήλι χρησιμοποιείται συνήθως στο μπάνιο για να καταπραΰνει ενόχληση στους μυς και τις αρθρώσεις.

Εκτέλεση

Χρησιμοποίησε το χωνί για να προσθέσεις μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού 20 σταγόνες έλαιο λεβάντας, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού. Συμπλήρωσε το υπόλοιπο μπουκάλι με αποσταγμένο νερό. Ανακίνησε πριν από κάθε χρήση και ψέκασε 2-3 φορές στο μαξιλάρι σου πριν κοιμηθείς.

Tip: Αν θέλεις ακόμα πιο έντονο άρωμα, μπορείς να προσθέσεις περισσότερες σταγόνες, αλλά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις, αρχικά, με τις παραπάνω δοσολογίες.

Θέλεις καλύτερο ύπνο; Διάβασε και αυτά:

Η συνήθεια που βλάπτει τον ύπνο σου δεν είναι (μόνο) τα social media
Τετράγωνη αναπνοή: Η απλή τεχνική για καλύτερο ύπνο και μείωση άγχους
Η playlist του Love Yourself για να ακούσεις πριν πέσεις για ύπνο