Η “fast fashion” που επικρατεί στο στερέωμα της μόδας από τη δεκαετία του ’60 θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί με μια επανάσταση. Έκανε προσβάσιμο το όμορφο στυλ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φορούν ρούχα πασαρέλας αγορασμένα φθηνά από μια αλυσίδα ρούχων, στην άλλη γωνία της γειτονιάς τους με ένα όμως μεγάλο τίμημα. Ή μάλλον καλύτερα, δύο.

Η μόδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μολυντής του περιβάλλοντος μέσα από διαδικασίες οι οποίες βλάπτουν το περιβάλλον και δυστυχώς εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Είναι γεγονός ότι περίπου 800 δισεκ. κομμάτια ρούχων παράγονται κάθε χρόνο με μόνο το 30% να χρησιμοποιείται και το υπόλοιπο να καταλήγει στις χωματερές είτε χωρίς να φορεθεί καθόλου είτε έχοντας φορεθεί μία έως δύο φορές. Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε… Πότε εμείς, οι απλοί πολίτες αλλά και οι μεγάλες εταιρείες θα ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα;

Δες το ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε στο Love Yourself και μάθε για όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε ώστε η μόδα να γίνει πιο βιώσιμη.

Μία παραγωγή του Love Yourself in partnership with Skip
Executive producer / Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αργυρόπουλος
Αρχισυνταξία: Βάλια Νούσια
Videographer: Κυριάκος Νοχουτίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Τζίνα Γαβαλά