Η Mattel και το εμβληματικό brand Barbie® ανακοίνωσαν την πρώτη κούκλα Barbie της σειράς Fashionistas, με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, η οποία αποτελεί  παγκοσμίως τη σειρά  πρεσβευτή για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ισότητα. Από το ξεκίνημά της η σειρά Barbie Fashionistas προάγει τη διαφορετικότητα και εμπνέει τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν για να «κατανοήσουν τη σημασία της συμπερίληψης», όπως εξηγεί η Lisa McKnight, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Παγκόσμια Επικεφαλής της «Mattel».

Για την Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Δρ. Jen Richardson, κορυφαία επαγγελματία στην εκπαιδευτική ακοολογία, για να βοηθήσει στην ακριβή αποτύπωση των συσκευών πίσω από το αυτί για το παιχνίδι. Η Richardson είπε ότι η Barbie με αλογοουρά και βαρηκοΐα θα μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης και ενδυνάμωσης για όσους έχουν υποστεί απώλεια ακοής. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που οι μικροί ασθενείς μου βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει», δήλωσε η ίδια. 

O Ken με λεύκη έρχεται σε συνέχεια της κούκλας Barbie με λεύκη που παρουσιάστηκε το 2020 με σκοπό τα παιδιά να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες ιστορίες μέσα από τον κόσμο που βλέπουν γύρω τους. Η κούκλα Barbie ήταν μια από τις best seller κούκλες της σειράς Fashionistas στις ΗΠΑ. 

Τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από 25/05/2022.