Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση με παρέα είναι πιο αποτελεσματική στη βελτίωση της φυσικής και ψυχικής μας υγείας συγκριτικά με την ατομική άσκηση. Όσο για το είδος της άσκησης αυτής, μπορεί να είναι από ένα απλό περπάτημα ή τρέξιμο, προπόνηση στο γυμναστήριο ή ακόμα και κάποιο άθλημα, όπως το μπάσκετ.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιους καλούς λόγους, για τους οποίους αξίζει να κινητοποιήσεις άμεσα τον καλύτερό σου φίλο, κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο ή τ@ σύντροφό σου, για να ξεκινήσετε να ασκείστε παρέα.

Αυξημένο κίνητρο

Το να περιτριγυρίζεσαι από φίλους όταν γυμνάζεσαι, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά παρακινητικό, αφού με το να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον θα αποκτήσετε πιο γρήγορα την επιθυμία να ασκηθείτε σκληρότερα, άρα και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Συνέπεια

Τέλος οι δικαιολογίες, αφού όταν κάποιος άλλος υπολογίζει σε εσένα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ήθελες να τον απογοητεύσεις. Η άσκηση μαζί με τους φίλους σου, λοιπόν, σε κάνει να νιώθεις εκείνη ακριβώς τη δέσμευση που χρειάζεσαι, ώστε να μη παραλείψεις τις προπονήσεις σου, αλλά να παραμείνεις συνεπής και να εστιάσεις στους στόχους σου.

Μείωση του άγχους

Τα οφέλη της άσκησης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων από το άγχος τα γνωρίζουμε όλοι. Πόσο μάλλον όταν γυμνάζεσαι έχοντας στο πλευρό σου ένα φίλο που σε ενθαρρύνει, βελτιώνει τη διάθεσή σου και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χαλαρός και χαρούμενος.

Ποικιλία

Είναι πολύ πιο εύκολο να δοκιμάζεις νέα πράγματα παρέα με έναν φίλο, όταν κάνετε μια δραστηριότητα που αγαπάτε και οι δύο και θέλετε να την εντάξετε στη ρουτίνα άσκησής σας ή μπορείτε ακόμα και να εξερευνήσετε διαφορετικούς τρόπους άσκησης μαζί, που θα κάνουν την προπόνησή σας πιο ενδιαφέρουσα.

Διασκέδαση

Πολλοί -εάν όχι οι περισσότεροι- από εμάς μετράμε αγωνιωδώς τα λεπτά μέχρι να τελειώσει η προπόνησή μας. Όταν, όμως, γυμναζόμαστε με κάποιο φίλο τότε ο χρόνος αυτός περνάει σίγουρα λιγότερο βαρετά και πιο διασκεδαστικά, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλάβουμε!

Λιγότερη κόπωση

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι γυμνάζονται παρέα με ένα φίλο, τείνουν να νιώθουν λιγότερη και σωματική κόπωση, σε συνδυασμό με πιο αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

Υγιής ανταγωνισμός

Η άσκηση με φίλους -ειδικά εάν έχετε τους ίδιους στόχους, είστε πειθαρχημένοι και συνεπείς- μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα υγιούς ανταγωνισμού, που μπορεί να σας παρακινήσει να γυμνάζεστε περισσότερο, για να επιτύχετε τον αρχικό σας στόχο.

Η άσκηση με παρέα παρέχει (και) ασφάλεια

Η παρέα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για οτιδήποτε δυσάρεστο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, είτε αυτό είναι να τραυματιστείς σηκώνοντας βάρη ή να συμβεί κάτι ενώ τρέχετε σε ένα πάρκο.