Η εμμηνόπαυση αντιπροσωπεύει το 1/3 στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι ένα βιολογικό στάδιο κατά το οποίο οι ορμόνες προκαλούν αλλαγές στο σώμα, την διάθεση και την επιδερμίδα. Την ίδια στιγμή όμως, η εμμηνόπαυση αποτελεί και μια νέα ευκαιρία για κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της, να θέσει νέους στόχους και να δώσει νέα υπόσταση στη δημιουργικότητά της.

Ποιες αλλαγές φέρνει η εμμηνόπαυση στη ζωή μιας γυναίκας

Οι αλλαγές που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο σώμα, το δέρμα και τη διάθεσή της κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι αρκετές και η καθεμία τις βιώνει διαφορετικά. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα φροντίδας και πρόληψης η νέα αυτή περίοδος μπορεί να είναι άλλη μια καινούργια ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας.

Η περιποίηση του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση είναι πολύ σημαντική

Γνωρίζουμε ότι στα πρώτα 5 χρόνια από την εμμηνόπαυση χάνουμε περίπου το 30% του κολλαγόνου του δέρματος μας. Τα οιστρογόνα έχουν σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση, στο πόση υγρασία κρατάει το δέρμα μας. Όταν πέφτουν τα επίπεδά τους, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, πιο λεπτό και ευαίσθητο. Επιπλέον παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο κολλαγόνο συνθέτουμε. Το κολλαγόνο είναι μία βασική πρωτεΐνη στο δέρμα μας που δίνει στήριξη και σφριγηλότατα. Όταν ελαττώνεται το δέρμα αλλάζει… Το βλέπουμε πιο λεπτό, με περισσότερες ρυτίδες και χαλάρωση.

Σύμφωνα με τη Δρ. Μαρίτα Κοσμαδάκη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, τέσσερα διαφορετικά θέματα έχουν σημασία στη φροντίδα του δέρματος στην εμμηνόπαυση:

  • ο καθαρισμός
  • η ενυδάτωση
  • η αντιγήρανση
  • η προστασία

Συνεπώς θα πρέπει να επιλέγουμε ένα απαλό καθαριστικό, τα ενυδατικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε να παρέχουν τα απαραίτητα λιπίδια αλλά να μην είναι φαγεσορογόνα και να εφαρμόζουμε προϊόντα αντιγηραντικά των οποίων τα συστατικά ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ένα ακόμα στάδιο σε ένα μεγάλο ταξίδι #nopauseatmenopause

Η VICHY, που εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια πρωτοστατεί στην επιστημονική έρευνα μελετώντας την επίδραση των ορμονικών παραγόντων στην επιδερμίδα, επαναλανσάρει την εξειδικευμένη σειρά Neovadiol, που επανενεργοποιει τους μηχανισμούς της επιδερμίδας σε κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης. Μαζί με την ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη, δίνουν φωνή στις γυναίκες παρουσιάζοντας μια καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των γυναικών.

#nopauseatmenopause

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι οι γυναίκες να νιώθουν άνετα με την επιδερμίδα τους σε όλα τα στάδια της εμμηνόπαυσης και να μοιράζονται την εμπειρία τους, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα φροντίδας, στήριξης και αμοιβαίας κατανόησης. «Αυτή η συνεργασία με τη VICHY δεν αποτελεί για εμένα μια απλή συνεργασία. Είναι ένας τρόπος, ένα μέσο για να ενημερώσουμε όλες τις γυναίκες για ένα θέμα που αποτελεί taboo. Ένας τρόπος για να βρούμε φωνή όλες μας και να πούμε ‘ναι, περνάω εμμηνόπαυση’. Είναι κομμάτι της ζωής μας που είναι αναπόφευκτο και συνάμα όμορφο. Αρκεί να ενημερωνόμαστε για αυτό, να το συζητάμε ανοιχτά και να το υποδεχόμαστε με αγάπη, υπομονή και πολλή επιμονή», σημείωσε η Μαρία Καβογιάννη και συμπληρώνει « και απευθυνόμαστε στους ειδικούς για το δέρμα που …. Είναι η Vichy»

Η Neovadiol αλλάζει και εξελίσσεται μαζί με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας που βρίσκεται σε εμμηνόπαυση

Η VICHY, μένοντας πιστή στο όραμά της για την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλα τα στάδια της ζωής τους, στηρίζει έμπρακτα την δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης προσφέροντας χορηγική υποστήριξη για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών για τις ορμονικές διαταραχές των γυναικών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. H ιστοσελίδα της VICHY προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την εμμηνόπαυση και τις επιπτώσεις της στην επιδερμίδα και την ψυχολογία της κάθε γυναίκας, καθώς και υποστήριξη και συμβουλές από ειδικούς.