Το τελευταίο καιρό νιώθω το πρόσωπο μου κουρασμένο και ξηρό; Υπάρχει τρόπος να αποκτήσει η επιδερμίδα μου λάμψη και ενυδάτωση χωρίς να κάνω κάποια επεμβατική θεραπεία; 

Α.Ν

Με τη συνεργασία του Απόστολου Γαϊτάνη,  πλαστικού χειρουργού MD CCST, μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, λύνουμε όλες σου τις απορίες. 

Αρχικά αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι οι παρακάτω μέθοδοι εκτός του ότι είναι μη επεμβατικές, μπορούν να γίνουν ακόμα και λίγες μέρες πριν από μια σημαντική γιορτινή έξοδο ενώ το αποτέλεσμα που εξασφαλίζουν είναι πιο νεανική και δραστικά αναζωογονημένη όψη.

Οι νέες μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου που μπορείς να δοκιμάσεις

PRX – T33

Το PRX-T33 είναι μία θεραπεία της επόμενης γενιάς που στοχεύει στην μη ενέσιμη βιοαναζωογόνηση του δέρματος. Το PRX-T αποτελεί μία φόρμουλα η οποία συνδυάζει 33% TCA, Υπεροξείδιο του υδρογόνου και κοχικό οξύ. Η διαφορά του PRX από τα κοινά πίλινγκ είναι ότι το TCA διεισδύει απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας έντονη διέγερση η οποία δίνει άμεση ενυδάτωση, σφριγηλότητα και σύσφιξητης επιδερμίδας ενώ αφήνει ανέπαφη την ανώτερη επιφάνεια του δέρματος. Έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στην φωτογήρανση, την ελάστωση του δέρματος, τις βαθιές και λεπτές ρυτίδες όπως επίσης την χαλάρωση και θαμπή όψη της επιδερμίδας. Η θεραπεία είναι μη ενέσιμη και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος μελανιάς ή οιδήματος. Επίσης, δεν υπάρχει σημαντική απολέπιση της επιδερμίδας και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητές. Το PRX – Τ33 η μέθοδος βιοαναζωογόνησης χωρίς βελόνες, έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη χαλάρωση του ιστού του προσώπου και δρα ως βιο-αναζωογονητικό του δέρματος, βελτιώνοντας την εμφάνισή του χωρίς να το καταστρέφει.

Συγκεντρωτικά τα οφέλη του PRX-T33:

 • Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος με άμεσα αποτελέσματα
 • Αποτελεί μια ανώδυνη θεραπεία
 • Βοηθά στην ενίσχυση της λάμψης και της φωτεινότητας του δέρματος
 • Παρέχει άμεση ψηλαφητή σύσφιξη και ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • Μη επεμβατική σύσφιξη δέρματος
 • Χωρίς φωτοευαισθησία, ώστε να μπορείτε να το κάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες
 • Χωρίς μώλωπες και ερυθρότητα

HYDRA SHOT

Η ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας. Ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι ή το χειμώνα έχει μεγαλύτερη η ανάγκη για ενυδάτωση και ενίσχυση της άμυνας της επιδερμίδας είναι πολύ μεγαλύτερη. H Hydra Shot Therapy είναι η απόλυτη ενυδατική θεραπεία για την αποκατάσταση του θαμπού και αφυδατωμένου δέρματος. Μία έκρηξη ενυδάτωσης, η οποία συνδυάζει τη δύναμη των υπερήχων και την φωτοδυναμική. Προσφέρει βαθιά καθαριστική δράση, βελτιώνει την υφή του δέρματος, ενώ παράλληλα τονώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό.

NEW BORN – C

Οι περιβαλλοντικές επιθέσεις στις οποίες η επιδερμίδα μας εκτίθεται καθημερινά, έχει ως αποτέλεσμα τημείωση των επιπέδων της βιταμίνης C στο δέρμα και την πρόκληση διαφόρων βλαβών, όπως αλλαγές στην υφή και την όψη, καθώς και μείωση της ελαστικότητας και της λάμψης. Ως επακόλουθο, οι ρυτίδες και οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους! Πώς μπορεί η βιταμίνη C να μας βοηθήσει σε αυτό; Με θεραπεία new born – c. Πρόκειται για μία θεραπεία ενίσχυσης λάμψης που βασίζεται στη νέα φόρμουλα νανοτεχνολογίας. Τα ενεργά συστατικά μεταφέρονται μέσα σε νανομετρικά λιποσώματα με υψηλή ισχύ διείσδυσης με αποτέλεσμα η δράση τους να είναι βαθύτερη, στοχευμένη και άρα πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της λάμψης σε όλα τα θαμπά και ταλαιπωρημένα δέρματα.

DETOX – FE

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο και σε άλλους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως ακραίες καιρικές συνθήκες, ρύπανση, καπνός) μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στο δέρμα. Χαρακτηριστικά που μπορεί να εμφανιστούν:

 • Πανάδες
 • Λεπτές γραμμές & ρυτίδες,
 • Εύθραυστο δέρμα
 • Έλλειψη τονικότητας
 • Ξηρότητα, τραχιά υφή

Η όψη των υπερμελαγχρώσεων μπορεί να βελτιωθεί με την βοήθεια της συγκεκριμένης  θεραπείας. Πρόκειται για μία θεραπεία ενισχυμένης αντιοξειδωτικής δράσης που βασίζεται στην φόρμουλα νανοτεχνολογίας. Τα ενεργά συστατικά μεταφέρονται μέσα σε νανομετρικά λιποσώματα με υψηλή ισχύ διείσδυσης με αποτέλεσμα η δράση τους να είναι βαθύτερη, στοχευμένη και άρα πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιείται για θεραπεία βαθιάς αντιοξειδωτικής δράσης και ομοιόμορφης λεύκανσης σε όλες τις θαμπές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Πιο συγκεκριμένα με αυτή τη θεραπεία μπορούμε να επιτύχουμε:

 • Αποχρωματισμό μελαγχρώσεων και πανάδων
 • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και πρόληψη της καταστροφής νέων
 • Αντιοξειδωτική προστασία
 • Ενυδάτωση κι επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος
 • Λείανση των λεπτών ρυτίδων

Όλες οι παραπάνω θεραπείες συνδυάζονται άριστα με όλες τις ενέσιμες θεραπείες (botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία κτλ.) καθώς και με μηχανήματα ανάλογων θεραπειών (δερμοαπόξεση, υπερήχους, κρυοθεραπεία κτλ.) πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου και δέρματος.