Κάθε χρόνο παράγονται, αγοράζονται και χρησιμοποιούνται, χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα για αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών, όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία απέχουν κατά πολύ από τον όρο eco-friendly. Μάλιστα, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ θεωρούνται ένα από τα πιο ρυπογόνα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Στον πλανήτη μας, καθημερινά χρησιμοποιούνται περίπου 1.3 εκατομμύρια υγρά μαντηλάκια τη μέρα, ελάχιστα από τα οποία είναι βιοδιασπώμενα. Τι σημαίνει αυτό; Πως χρειάζονται περισσότερα από 100 χρόνια για να βιοδιασπαστούν. 

Eco-friendy ντεμακιγιάζ

Οι πιο πράσινες λύσεις για το ντεμακιγιάζ μας είναι οι πιο απλές αλλά και οι πιο φυσικές.

  • Το οργανικό βαμβάκι και οι επαναχρησιμοποιούμενοι βαμβακεροί δίσκοι ντεμακιγιάζ αποδεικνύονται πολλές φορές καλύτεροι για το δέρμα από τα μαντηλάκια.
  • Όσον αφορά στα προϊόντα, το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας, ειδικά στην βιολογική εκδοχή τους και ειδικά όταν είναι προϊόντα ψυχρής έκθλιψης, ακόμη και αν προορίζονται για μαγειρική χρήση, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή.
  • Αν πάλι προτιμάς ειδικά προϊόντα ομορφιάς, είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάποιο που vegan που σέβεται το περιβάλλον, και με κύριο συστατικό του τα εκχυλίσματα φυκιών, αιθέρια έλαια ή shea butter.

Μερικά ακόμα θέματα για το ντεμακιγιάζ: 

Έτσι θα κάνεις το πιο αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ ματιών
Εύκολες σπιτικές συνταγές για φυσικό ντεμακιγιάζ