Αν υπάρχει ένα μέρος του σώματος που χρησιμοποιείς καθημερινά αυτό είναι σίγουρα τα όμορφα χέρια σου. Μαγείρεμα, πλύσιμο, σκούπισμα / σφουγγάρισμα, οδήγηση, δραστηριότητες με τα παιδιά, δουλειά στον υπολογιστή… η λίστα μοιάζει ατελείωτη. Ένα, όμως, είναι σίγουρο. Τα χέρια σου χρειάζονται (και αυτά) την περιποίησή τους, ακόμα κι αν δεν κάνεις μανικιούρ κάθε εβδομάδα.

Ανακάλυψε, λοιπόν, 5 συμβουλές για να έχεις πάντα όμορφα χέρια – ναι, ακόμα και χωρίς μανικιούρ:

Απολέπιση

Πρόλαβε την ξηρότητα, δημιουργώντας μόνη σου ένα φυσικό scrub χεριών. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να αναμείξεις χοντρό αλάτι ή ζάχαρη με ελαιόλαδο. Εφάρμοσε στα χέρια σου, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Ολοκλήρωσε την απολέπιση με ενυδατική κρέμα.

Ενυδάτωση

Το ζεστό νερό, το σαπούνι και τα αντισηπτικά είναι βασικές αιτίες δημιουργίας ξηρότητας στα χέρια. Ειδικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με τη χρήση των αντισηπτικών, αυξήθηκε και η ξηρότητα στα χέρια. Για να την προλάβεις και να την αντιμετωπίσεις, χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου.

Αντηλιακή προστασία

Σκέφτεσαι ότι η αντηλιακή προστασία αφορά μόνο στο πρόσωπό σου; Κι όμως, είναι εξαιρετικά σημαντική και για τα χέρια σου. Η ηλιακή ακτινοβολία και η ρύπανση είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς και για την επιδερμίδα των χεριών, ευνοώντας μεταξύ άλλων και τη δημιουργία σκούρων κηλίδων.

Μανικιούρ για όμορφα χέρια

Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο και budget για εβδομαδιαίο μανικιούρ, τα κοντά, άβαφα νύχια είναι πάντα ένας διαχρονικός τρόπος για να διατηρείς όμορφα χέρια, σε σύγκριση με ένα ξεφλουδισμένο μανικιούρ. Εναλλακτικά, μπορείς να εφαρμόσεις ένα διάφανο βερνίκι. Στο εμπόριο θα βρεις και διάφανα βερνίκια με θεραπευτικές συστάσεις που ενδυναμώνουν τα νύχια και προλαμβάνουν το σπάσιμο.

Πετσάκια για όμορφα χέρια

Χρησιμοποίησε μια καλής ποιότητας κρέμα ή λάδι για τα πετσάκια για να αποτρέψεις την τραχύτητα και να τα διατηρήσεις μαλακά. Εναλλακτικά, άπλωσε μερικές σταγόνες γλυκερίνης στα χέρια σου κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό το πρωί.

Διάβασε επίσης: 10 συμβουλές για νεανικά και όμορφα άκρα