Μερικές φορές η ζωή απαιτεί λίγο επιπλέον μακιγιάζ ματιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δυσκολευτείς να το αφαιρέσεις, στο τέλος της ημέρας. Αν είσαι από τις γυναίκες που πειραματίζονται με προϊόντα όπως υγρό eyeliner, ιριδίζουσες σκιές ματιών και αδιάβροχες μάσκαρα, πιθανότατα γνωρίζεις ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια για να κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ ματιών, σε αντίθεση με το να αφαιρέσεις απλά το concealer ή το κραγιόν σου.

Το ένστικτό σου μπορεί να είναι να τρίβεις ξανά και ξανά, για να διαλύσεις την επίμονη χρωστική ουσία, αλλά αυτό μπορεί να ερεθίσει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, έως και να προκαλέσει πτώση των βλεφαρίδων σου. Η Azadeh Shirazi, δερματολόγος, M.D., μοιράστηκε την αγαπημένη της μέθοδο για αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ ματιών, σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok (δεν περιλαμβάνει μάδημα βλεφαρίδων).

Το καλύτερο ντεμακιγιάζ ματιών, σύμφωνα με τη δερματολόγο

Όσον αφορά στα προϊόντα ντεμακιγιάζ, στο εμπόριο υπάρχουν ποικίλα προϊόντα που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έλαια και cleansing balms μέχρι μικκυλιακά νερά και γαλακτώματα, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση του μακιγιάζ. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα προϊόντα με ίδιες συνθέσεις: Εάν έχεις προσπαθήσει να αφαιρέσεις το βαρύ μακιγιάζ ματιών με μικκυλιακό νερό, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι χρειάζονται αρκετά περάσματα για να αφήσεις, τελικά, το δέρμα σου καθαρό.

Γι’ αυτό η δερματολόγος συνιστά να χρησιμοποιείς ένα πιο πλούσιο cleansing balm για να διαλύσεις πρώτα το βαρύ μακιγιάζ των ματιών. Θεωρεί ότι το μικκυλιακό νερό είναι το κατάλληλο προϊόν για τα υπολείμματα μακιγιάζ που θα μείνουν μόλις απομακρυνθεί ο κύριος όγκος της χρωστικής ουσίας.

Ακολούθησε τη ρουτίνα της παρακάτω:

  • Πρώτα, χρησιμοποιεί ένα cleansing balm με βάση το λάδι σε ένα βαμβάκι για να αφαιρέσει το μακιγιάζ των ματιών. Τρίβει το προϊόν αργά, αφήνοντάς το να λιώσει το μακιγιάζ χωρίς να βάλει υπερβολική πίεση. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Nourishing Cleansing Balm της Diptyque που θα βρεις εδώ.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιεί μικκυλιακό νερό για να καθαρίσει την επιδερμίδα της και να ξεπλύνει οποιοδήποτε concealer ή ελαφρύ foundation, καθώς τείνει να εφαρμόζει ελάχιστα έως καθόλου προϊόντα βάσης. Για αυτό το πιο ελαφρύ βήμα αφαίρεσης, μπορείς να δοκιμάσεις το Cleansing Micellar Water για πρόσωπο και μάτια της Apivita.
  • Εάν εξακολουθείς να παρατηρείς υπολείμματα μακιγιάζ ματιών, μπορείς να επαναλάβεις με το μικκυλιακό νερό. Οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να απομακρύνεις το μακιγιάζ ματιών μετά τον πρώτο γύρο με το cleansing balm.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική αν τείνεις να φοράς λιγότερο μακιγιάζ προσώπου, αλλά λατρεύεις το λαμπερό βλέμμα στα μάτια  ή βασανίζεσαι για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών, στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας. Εάν φοράς βαρύ foundation, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cleansing balm σε ολόκληρο το πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να συνεχίσεις τον καθαρισμό προσώπου με ένα προϊόν που χρειάζεται ξέβγαλμα, είτε είναι αφρώδες είτε σε μορφή κρέμας – ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Εύκολες σπιτικές συνταγές για φυσικό ντεμακιγιάζ
Μακιγιάζ: Συμβουλές για να αποφύγεις τις δερματοπάθειες
Τα απαραίτητα για τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου