Φτάνει επιτέλους το βράδυ μετά από μια πολύ κουραστική μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ένιωθες ερωτευμένη με το μαξιλάρι σου και ανυπομονούσες για τη στιγμή που θα το αντίκρυζες και θα παραδινόσουν στο άρωμα και το άγγιγμα του. Φαντάζεσαι να κλείνεις τα μάτια σου μετά από ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώνεις, πανέτοιμη να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Όλα μοιάζουν αυτήν τη στιγμή ιδανικά!

Και όμως, δεν έχεις υπολογίσει πως μετά από το απολαυστικό σου μπάνιο τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα και δεν έχεις κουράγιο να τα στεγνώσεις, ξέρεις όμως πως, αν κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, αυτό που θα αντικρύσεις το πρωί δε θα σου αρέσει καθόλου! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Τι θα έλεγες αν όντως υπάρχουν λύσεις που θα σε απαλλάξουν από το πιστολάκι όταν το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ο ύπνος, ενώ ταυτόχρονα θα σε βοηθήσουν να έχεις πραγματικά όμορφα μαλλιά το επόμενο πρωί;

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά έχει τα SOS tips του από τους hairstylists, ώστε να μην το μετανιώσεις.

Τα βρεγμένα μαλλιά έχουν διαφορά με τα νωπά

Και ενώ υπάρχουν τρόποι να βρεις λύση στο πολύ σύνηθες αυτό πρόβλημα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως δε μπορείς να κοιμηθείς σε εντελώς βρεγμένα μαλλιά. Αυτό είναι το κακό νέο. Το καλό όμως είναι πως η λύση είναι απλή και λέγεται νωπά μαλλιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι πέντε λεπτά από τον χρόνο σου και ελάχιστο χρόνο με το πιστολάκι. Και αυτό μόνο αν βιάζεσαι να κοιμηθείς, αλλιώς μπορείς να παραλείψεις το βήμα με το πιστολάκι και να περιμένεις να στεγνώσουν φυσικά τα μαλλιά σου. Αλλά αν ήθελες κάτι τέτοιο, μάλλον δε θα σε αφορούσε καν αυτό που διαβάζεις, έτσι δεν είναι;

Ύπνος με βρεγμένα μαλλιά; Καλύτερα να τα πιάσεις

Αφού ολοκληρώσεις το μπάνιο σου και χτενίσεις τα φρεσκολουσμένα σου μαλλιά, φρόντισε να τα πιάσεις. Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια ή σπαστά, φτιάξε έναν κότσο και στήριξε τον με ένα scrunchie. Αν πάλι έχεις σγουρά μαλλιά, μια γαλλική πλεξούδα είναι ‘ότι πρέπει’ για να μην είναι τα μαλλιά ατίθασα και να στρώσουν όμορφα. Σε περίπτωση που δεν έχεις scrunchie , μπορείς να κόψεις το πάνω μέρος από μια κάλτσα και να το χρησιμοποιήσεις σαν μαλακό κοκαλάκι. Αφού πιάσεις τα μαλλιά σου, αναποδογύρισε το κεφάλι σου και βάλε το πιστολάκι να δουλεύει για πολύ λίγα λεπτά στα πιασμένα σου μαλλιά, τόσο ώστε να παραμείνουν λίγο νωπά,. Και τώρα, είσαι όντως πανέτοιμη για ύπνο!

Βάλε σατέν μαξιλαροθήκες

Για να μπορέσεις να απολαύσεις τα οφέλη της τεχνικής αυτής, είναι σημαντικό τα μαλλιά σου να μη ζοριστούν, κάτι που με μια υφασμάτινη μαξιλαροθήκη θα μπορούσε εύκολα να συμβεί. Για αυτό, πρέπει αν δεν έχεις ήδη σατέν μαξιλαροθήκη, να προμηθευτείς τουλάχιστον μια, αφού επιτρέπει στα μαλλιά να κινούνται ελεύθερα και να γλιστρούν στο μαξιλάρι χωρίς να σπάνε.

Με όλες τις συνθήκες κατάλληλες πλέον για έναν υπέροχο ύπνο, γεμάτο ηρεμία και ξεκούραση, να είσαι σίγουρη πως, όχι μόνο δεν θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να ξαπλώσεις μετά από λούσιμο, αλλά θα δεις στον καθρέπτη όταν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα ένα αποτέλεσμα που θα σου αρέσει τόσο που θα λατρέψεις την τελετουργία!