Η βαζελίνη είναι ένα απίστευτα ενυδατικό συστατικό με λιπαντικές και μαλακτικές ιδιότητες. Χάρη σε αυτές αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού και «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα. Επιπλέον, συμβάλλει στη θρέψη και στην επούλωση της ξηρής επιδερμίδας. Οι χρήσεις της βαζελίνης στην ομορφιά και την περιποίηση είναι πολλές, αλλά αυτή που θα διερευνήσουμε παρακάτω αφορά τη βαζελίνη στα φρύδια και αν μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των φρυδιών.

Βαζελίνη στα φρύδια: Βοηθά στην ανάπτυξη των τριχών;

Mπορεί η βαζελίνη να κάνει τα φρύδια να μεγαλώνουν γρηγορότερα; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα μπορεί να δώσει στα φρύδια μια πιο γεμάτη όψη καθώς μπορεί να πιάσει κάθε μικρή τρίχα, να την καλύψει και να τη σταθεροποιήσει. Μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει ως τζελ φρυδιών.

Αξίζει να γνωρίζεις πως οι τρίχες στα φρύδια μεγαλώνουν μέσα από έναν κανονικό κύκλο ανάπτυξης, όπως και οι υπόλοιπες τρίχες στο σώμα. Αν θέλεις να ενισχύσεις την ανάπτυξή τους, μπορείς να δοκιμάσεις ένα φυσικό έλαιο που θα θρέψει τους θύλακες και θα επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης για πιο πυκνά και γεμάτα φρύδια.

Πώς να εφαρμόσεις βαζελίνη στα φρύδια;

Χτένισε τα φρύδια σου με ένα καθαρό βουρτσάκι. Έπειτα, άπλωσε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης σε ένα βουρτσάκι και πέρασε τα φρύδια σου, χτενίζοντάς τα ανοδικά με κατεύθυνση προς την εξωτερική πλευρά του φρυδιού.

Είναι η βαζελίνη ασφαλής για χρήση στα φρύδια;

Ενώ η βαζελίνη θεωρείται ασφαλής δεν παύει να είναι ένα παράγωγο πετρελαίου. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχεις ώστε η βαζελίνη να μην πλησιάζει την περιοχή των ματιών και είναι σημαντικό να γνωρίζεις την μάρκα βαζελίνης που χρησιμοποιείς, αφού κυκλοφορεί σε διαφορετικούς βαθμούς καθαρότητας. Εάν υποφέρεις από σπυράκια ή ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, προτίμησε βαζελίνη χωρίς άρωμα.

Τι δεν μπορεί να κάνει η βαζελίνη στα φρύδια σου;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βαζελίνη δεν μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των φρυδιών. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να κρατάει τα φρύδια λεία και στητά και να βοηθήσει στην ενυδάτωση. Και, επειδή τα ενυδατωμένα μαλλιά τείνουν να δυναμώνουν και να μην σπάνε εύκολα, σκέψου ότι το ίδιο μπορεί να λειτουργήσει και στις τρίχες των φρυδιών.

Υπάρχει εναλλακτική;

Η βαζελίνη προέρχεται από το πετρέλαιο και μολονότι θεωρείται ασφαλής η χρήση της στην επιδερμίδα (είναι μη φαγεσωρογόνο προϊόν και δεν φράζει τους πόρους), πρόκειται για ένα μη βιοδιασπώμενο συστατικό και άρα καθόλου eco-friendly. Στην περίπτωση, λοιπόν, που απορρίπτεις εξαρχής τη χρήση της βαζελίνης, αλλά θέλεις πυκνά και γεμάτα φρύδια, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το εύκολο serum.