Το να είσαι χαρούμενη με τη δουλειά σου είναι σημαντικό για πολλούς και ευνόητους λόγους που συνδέονται με την ψυχική, αλλά και τη σωματική σου υγεία. Έρευνες ψυχιάτρωννευροεπιστημόνων, αλλά και ειδικών σε θέματα παραγωγικότητας έρχονται να επιβεβαιώσουν και να τονίσουν πως το να είσαι χαρούμενη στη δουλειά σου βάζει τα θεμέλια για να βρεις την ευτυχία και σε άλλους τομείς. Οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι έχουν καλύτερη υγεία, πιο θετική στάση ζωής, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,  και περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. Το να περνάς καλά στη δουλειά σου, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον που σου δίνει τη δυνατότητα να «ανθίζεις» έχει πολλαπλά οφέλη. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να δουλεύεις σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να αισθάνεσαι σημαντικός και όπου η δουλειά που κάνεις αναγνωρίζεται.

Πώς θα καταλάβεις πως μία εταιρεία προσέχει τους υπαλλήλους της; 

Δημιουργεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο οδηγεί σε θετικές αλλαγές

Αν οι εργοδότες και οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα θετικότητας στον χώρο εργασίας, τότε βρίσκεσαι στο σωστό περιβάλλον εργασίας. Μία τέτοια προσέγγιση μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά στην αύξηση της παραγωγικότητας του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και έτσι σαν ένα ευχάριστο ντόμινο αυτό να επεκταθεί στο σύνολο, ενδυναμώνοντας την ομάδα και δημιουργώντας καλές εργασιακές σχέσεις. 

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον θα ήθελες σίγουρα να δουλεύεις

Corinne Kutz/ Unsplash

Έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας που εστιάζει στη διαρκή εκπαίδευση και ανάπτυξη

Ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον είναι ιδανικό τόσο για την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων όσο και για την επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να  μαθαίνουν κάτι νέο κάθε μέρα, είτε μέσω της εργασίας τους, είτε μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους καθώς έτσι επιτυγχάνεται η διαρκής ανάπτυξη και εξέλιξή τους αλλά και  η αύξηση της παραγωγικότητά τους. 

Καταπολεμά τις διακρίσεις και προάγει την ισότητα

Είναι σημαντικό η εταιρεία που δουλεύεις να επενδύει επίσης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην αξιοκρατία και στην παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Ένας από τους Ομίλους- φωτεινό παράδειγμα – που εστιάζει σε όλα τα παραπάνω είναι και ο Όμιλος FOURLIS, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αφιέρωσε όλο τον Μάρτιο στις γυναίκες, οι οποίες και αποτελούν το 52% των εργαζομένων του! 

Περισσότερες από 40 γυναίκες από όλες τις εταιρείες του Ομίλου σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, φωτογραφήθηκαν φορώντας το πιο όμορφο χαμόγελό τους και μίλησαν για όσα τις εμπνέουν, για το ρόλο της γυναίκας σήμερα, για όσα τις κάνουν περήφανες, για όσα έχουν πετύχει! Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες, οι απόψεις και οι σκέψεις τους δημοσιοποιήθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από μία σειρά post στο εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας.  

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον θα ήθελες σίγουρα να δουλεύεις

PAOLA QUEVEDO, INTERSPORT Regional Assistant Category Manager

 

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον θα ήθελες σίγουρα να δουλεύεις

ΤΑΣΟΥΛΑ KOΥΡΤΗ, HFB Coordinator Kitchen ΙΚΕΑ GREECE

Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, Λήδας Φουρλή, και σε συντονισμό της Δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη, πραγματοποιήθηκαν vodcasts με τρεις δυναμικές γυναίκες, όπου μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν θέματα όπως η σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης ώστε οι γυναίκες να νιώθουν ασφάλεια και ότι έχουν όλες τις ευκαιρίες να εξελιχθούν, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Καλεσμένες στις συναντήσεις αυτές ήταν η Χριστίνα Καράμπελα, Αντιπρόεδρος Actionaid Ελλάς, η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και η Βανέσα Αρχοντίδου, Founder AWomanCanBe.org, Alpinist & Motivational Speaker EU Climate Pact Ambassador.

 Για το 2022, ο Όμιλος FOURLIS έχει σχεδιάσει μια σειρά δράσεων για τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη με όραμα ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι θα νιώθουν ότι ανήκουν και ότι μπορούν να αναπτυχθούν. Μερικές από αυτές είναι το σύστημα Mentoring για τις γυναίκες, σειρά σεμιναρίων για την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των γυναικών,  πρόγραμμα για την υποστήριξη των νέων μαμάδων που επιστρέφουν στην εργασία, οργάνωση δικτύων μέσα στον Όμιλο για την αλληλοϋποστήριξη γυναικών με παρόμοια ενδιαφέροντα. 

Όσο υπάρχουν οργανισμοί όπως ο Όμιλος FOURLIS, που επενδύουν συστηματικά και ουσιαστικά στην παροχή ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σεβασμού και ίσων ευκαιριών νιώθουμε αισιοδοξία για το μέλλον.