Ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε την εταιρία καλλυντικών που δεν σταματά ποτέ να βάζει στοιχήματα με τον εαυτό της και να τα κερδίζει.

Αυτή είναι η Lush που από το 1995, όπου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως το No1 value for money beauty brand που προσφέρει δραστικές λύσεις σε απεριόριστες, καίριες ανάγκες, ενώ παράλληλα σέβεται τα ζώα και το περιβάλλον.

Όσο για τις φόρμουλες και τις συνθέσεις της, η Lush ως επί το πλείστον βασίζεται στην παρασκευή ολόφρεσκων, χειροποίητων προϊόντων, εκ των οποίων πάνω από το 65% είναι αυτοσυντηρούμενα – ή αλλιώς, self-preserving! Αυτό σημαίνει πως δεν απαιτούνται συνθετικά συντηρητικά ώστε τα προϊόντα να διατηρούνται φρέσκα και αντ’ αυτού η φόρμουλά τους είναι προσεκτικά ισορροπημένη ώστε να προσφέρει ένα εξίσου αποδοτικό, πρακτικό και αξιόλογο αποτέλεσμα.

Το όραμα της Lush ήταν να δημιουργήσει μία επανάσταση στον κόσμο των καλλυντικών, με στόχο να σώσει τον πλανήτη. Γι’ αυτό τον λόγο δημιούργησε τα Naked Products. Πρόκειται για τα στέρεα προϊόντα όπως τα signature πλέον bath bombs ή τις μπάρες σαπουνιών, τα οποία δεν έχουν συντηρητικά (είναι αυτοσυντηρούμενα) αλλά ούτε και συσκευασία, κοινώς είναι packaging-free. Τυλίγονται σε ανακυκλωμένο χαρτί και παραδίδονται.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η Lush ανέκαθεν «πολεμούσε» τα πειράματα στα ζώα. Η cruelty-free στάση της υπήρξε κάθετη σε αυτό από τότε που ιδρύθηκε.

«Τα πειράματα στα ζώα είναι ανειδίκευτη επιστήμη και τα αποτελέσματα της δεν έχουν καμία σχέση με τους ανθρώπους» πρεσβεύει το brand, ενώ όλα τα της τα προϊόντα είναι 100% vegetarian, όπου σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν περιλαμβάνεται τίποτα ζωικό και θεωρούνται vegan.

Πέραν όμως αυτού, η Lush κάνει τις απαραίτητες έρευνες ώστε να διαβεβαιώνεται πως κανένας προμηθευτής της εταιρίας δεν περιλαμβάνει στις πρακτικές του, πειράματα σε ζώα.

«Η Lush δεν έκανε και ούτε θα κάνει ποτέ πειράματα στα ζώα. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε αυτή τη βίαιη πρακτική, να στηρίζουμε σχετικές καμπάνιες και να μιλάμε ανοιχτά απέναντι στο θέμα αυτό μέχρι τα πειράματα στα ζώα να ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Και αυτά δεν είναι τίποτα…

Η Lush είναι ένα έρωτας με την πρώτη ματιά, ετοιμαστείτε να τον ζήσετε στην πληρέστερη εφαρμογή του!

Θα βρείτε όλα τα προϊόντα Lush στο www.lush.gr, στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 120) και στην Αθήνα (Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).