Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια γενική αίσθηση για το ποια προϊόντα περιποίησης πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινή τους ρουτίνα, αλλά υπάρχουν πολλές απορίες για το ποια είναι η σωστή ποσότητα του κάθε προϊόντος; Παρακάτω θα μάθεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ποσότητα κάθε προϊόντος που πρέπει να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου.

Ωστόσο, πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσότητες προϊόντων, να θυμάσαι ότι θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου ξεκινώντας από την πιο λεπτόρρευστη υφή και προχωρώντας στην πιο παχύρρευστη υφή. Αυτό επιτρέπει στα ενεργά συστατικά των προϊόντων να διεισδύσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Σκέψου πως εάν βάλεις πρώτα τα παχύρρευστα προϊόντα στο δέρμα, δημιουργείς ένα φράγμα για τα προϊόντα που ακολουθούν.

1. Καθαριστικό προσώπου

Για τον καθαρισμό του προσώπου σου, μία πίεση της αντλίας ή ποσότητα ίση με 10 σεντς είναι υπεραρκετή ποσότητα  για να καθαρίσει πλήρως το πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν τα καθαριστικά αναμιγνύονται με νερό, συνήθως σχηματίζουν αφρό, κάτι που δημιουργεί περισσότερο προϊόν με το οποίο μπορείς να κάνεις μασάζ, από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι, καθώς και στον λαιμό και το ντεκολτέ.

Διάβασε επίσης: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου και πότε να το κάνεις

2. Ορός προσώπου

Επειδή ένας ορός προσώπου είναι πολύ ενυδατικός και έχει δραστική σύνθεση δεν θα χρειαστείς ποσότητα μεγαλύτερη του ενός στραγαλιού (περίπου 2-3 σταγόνες) για να έχει αποτέλεσμα και να καλύψεις το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ σου. Για ακόμα πιο ακριβή και ομοιόμορφη εφαρμογή, μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες στο μέτωπο, μία στη μύτη και το πιγούνι και μερικές σε κάθε μάγουλο. Έπειτα, άπλωσε με ήπιες, ταμποναριστές κινήσεις, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

3. Κρέμα ματιών

Μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού είναι αρκετή και για τα δύο μάτια. Η εφαρμογή δεν προορίζεται μόνο για κάτω από τα μάτια, αλλά και γύρω από την περιοχή των ματιών με τον παράμεσο για πιο ήπια πίεση.

Karolina Grabowska / Pexels

4. Ενυδατική κρέμα

Πρακτικά, χρειάζεσαι ποσότητα στο μέγεθος ενός blueberry. Φυσικά, ο τύπος του δέρματός σου παίζει ρόλο και μπορεί να χρειάζεται παραπάνω ποσότητα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Περίμενε μέχρι ο ορός να απορροφηθεί εντελώς πριν εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα σου.

5. Αντηλιακό

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, τη θερμοκρασία ή αν βγαίνεις έξω, η χρήση αντηλιακού είναι σημαντική, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV, οι οποίες μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και τα παράθυρα. Υπολόγισε πως για το πρόσωπο χρειάζεσαι μία ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα μέγεθος νομίσματος 5 σεντς.

6. Έλαιο προσώπου

Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές για όλο το πρόσωπο.

7. Μάσκα προσώπου

Οι μάσκες απαιτούν λίγο περισσότερο προϊόν για να γίνει η δουλειά. Σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος, ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένη ποσότητα, καθώς συνήθως διαφέρουν ανάλογα με τη σύσταση και τον στόχο. Γι’αυτό εφάρμοζε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες, τόσο ως προς την ποσότητα όσο και τη συχνότητα.

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι πως η ποσότητα της μάσκας που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι αρκετή για να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Τα απαραίτητα για τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου
Τα face mists έχουν λόγο ύπαρξης;
Έκθεση στον ήλιο: 3 βασικές συμβουλές περιποίησης