Ναι δεν είναι η πιο οικολογική επιλογή. Να όμως που όλο μπροστά μας το βρίσκουμε. Υπάρχει τρόπος να επαναχρησιμοποιήσουμε το αλουμινόχαρτο; Όχι ένας αλλά πολλοί!

Μάθε τις διαφορετικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου:

Σιδερώνει τα ασιδέρωτα

Στα υφάσματα που δεν κάνει να σιδερώσεις απευθείας, όπως μεταξωτά, ολόμαλλα ή ρεγιόν, άπλωσε ένα φύλλο στη σιδερώστρα και τοποθέτησε από πάνω το τσαλακωμένο σημείο. Με το κουμπί του ατμού πατημένο περάσε το σίδερο 10 εκατοστά πάνω από τις ζάρες αρκετές φορές. Ο θερμός ατμός που αντανακλάται από το αλουμινόχαρτο ισιώνει τις ζάρες.

Βάφεις;

Τύλιξε τα χερούλια της πόρτας και τα μεταλλικά μέρη στην κουζίνα και στο μπάνιο για να τα προστατέψεις από την μπογιά που στάζει. Το αλουμινόχαρτο παίρνει το σχήμα οποιουδήποτε αντικειμένου σκεπάζει και μένει σταθερά στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά.

Τρίβει κι εξαφανίζει

Για να αφαιρέσεις τα καμένα υπολείμματα στο πυρέξ ή στο ταψί φούρνου χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτο αντί για σφουγγαράκι με σύρμα. Ακόμα ένας τρόπος να αξιοποιήσεις ένα από εκείνα τα κομμάτια που λυπάσαι να πετάξεις.

Λαβή που καίει

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει η γκουρμέ συνταγή που επέλεξες από το βιβλίο μαγειρικής να επιβάλλει γκρατινάρισμα μετά από ένα ελαφρύ πέρασμα από το τηγάνι, υποχρεώνοντάς σε παράλληλα να αλλάξεις σκεύος και να αυξήσεις επικίνδυνα τη στοίβα με τα άπλυτα; Για να μπορέσεις να βάλεις το τηγάνι στο φούρνο χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει η λαβή του δεν έχεις παρά να την τυλίξεις με αλουμινόχαρτο και είσαι έτοιμη.