«Εννοείται πως ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα τατουάζ σε κάποιον. Ήταν στον αδερφό μου, στο σπίτι μας. Είχα πολύ άγχος, είχα ιδρώσει ολόκληρη. Θυμάμαι είχα καθαρίσει τα πάντα, γιατί είχαμε γατιά και φοβόμουν για τα μικρόβια. Το σχέδιο ήταν ένας κεραυνός χτυπημένος από άλλον κεραυνό. Δεν θέλεις να ξέρεις τι έγινε εκείνη τη μέρα. Τα έκανα όλα χάλια. Του έριξα πάνω του όλο το Dettol. Συγκάηκε… Άσ’ το. Αφού στο τέλος είπα ότι αποκλείεται να γίνω tattoo artist».

Βέβαια, μετά από αυτό επικράτησε η λογική και η Αγγελιάνα Κορωνιού –γνωστή ως Foxy Lady– σκέφτηκε ότι πήγε να ξεκινήσει κάτι χωρίς να της έχει δείξει ποτέ κανείς τίποτα. Οπότε και ζήτησε να εντρυφήσει στην τέχνη της δερματοστιξίας. Όσον αφορά στην τύχη του κεραυνοχτυπημένου κεραυνού; Τον έχει ακόμα ο αδερφός της. «Ευτυχώς δεν φαίνεται», συμπληρώνει η ίδια.

foxy lady

Photo: Ιωάννα Τζετζούμη

Η παραπάνω ιστορία είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική της προσωπικότητας της Foxy. Ένα κορίτσι που από μικρό ήθελε να δοκιμάζει πράγματα. Στα παιδικά της χρόνια ήταν το μπαλέτο και το κολύμπι, αργότερα ήταν ο πρωταθλητισμός στην κολύμβηση, στη συνέχεια ήταν το styling, το σχέδιο μόδας, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων (όπου ήταν και οι σπουδές της). «Ήθελα να δοκιμάζω ό,τι πίστευα ότι θα μου άρεσε και όταν έβλεπα πως τελικά δεν μου έκανε προχωρούσα στο επόμενο. Δεν ήθελα να σκέφτομαι τον εαυτό μου να κάνει για πάντα μια δουλειά που δεν του ταιριάζει. Επίσης, δεν μπορούσα να με φανταστώ να κάνω και κάτι μη δημιουργικό».

foxy lady

Η ιδέα να γίνει tattoo artist τής μπήκε στο μυαλό γύρω στα 18, όταν η ίδια έκανε το πρώτο της τατουάζ – «ένα αστέρι στον σβέρκο μου, που μέσα του έγραφε “Once upon a time” και, μάντεψε, δεν το έχω πια, το έχω κάνει cover up». Ωστόσο, το θάρρος να πάει στο studio tattoo που εμπιστευόταν (και όπου πλέον δουλεύει, το Dildo Tattoo) και να τους ζητήσει να της μάθουν την τέχνη έγινε περίπου εννιά χρόνια αργότερα.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά, τα σχέδιά της «φοριούνται» από πολλούς και είναι αναγνωρίσιμα χωρίς δεύτερη ματιά. «Όταν καθόμουν και σχεδίαζα κι έψαχνα την ταυτότητά μου, άκουγα μουσική. Κυρίως ρεμπέτικα, Μαίρη Λίντα, Χιώτη. Έτσι προέκυψαν οι ελληνικές ατάκες. Αλλά έχω αναφορές και από διάφορα slang που χρησιμοποιούμε με τους φίλους μου, μέχρι και κάποιες παλιακές εκφράσεις που χρησιμοποιεί η γιαγιά μου ή κάποια τοπική διάλεκτο».
Ως ανήσυχο πνεύμα, δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο στα τατουάζ. Σχέδιά της/χαρακτηριστικές ατάκες μπορείς να πετύχεις μέχρι και σε ένα… πιάτο. «Η ενασχόλησή μου με τα κεραμικά προέκυψε γιατί ήθελα να δώσω στις ιδέες μου και μια άλλη μορφή».

foxy lady

Photo: Ιωάννα Τζετζούμη

Πώς φαντάζεται τον εαυτό της μετά από 10 χρόνια; «Να συνεχίσω να είμαι tattoo artist, να έχω την εικόνα που θέλω να έχω εγώ για μένα και να καταφέρω να βάλω τη Foxy μέσα στα σπίτια των ανθρώπων».