Για να βρίσκεσαι σε αυτό το θέμα το φριζάρισμα των μαλλιών, μάλλον, είναι κάτι που σε απασχολεί και είναι πιθανό να έχεις δοκιμάσει ήδη αρκετά προϊόντα και συμβουλές για να απαλλαγείς ή, τουλάχιστον, να το ελαχιστοποιήσεις.

Πρόσφατα, είδαμε τον hairstylist Matt Newman να μοιράζεται το δικό του κόλπο για να μειώσει το φριζάρισμα των μαλλιών – τουλάχιστον προσωρινά. Ο κομμωτής από τη Νέα Υόρκη «ανέβασε» ένα βίντεο στο TikTok με το λεγόμενο #flosshack, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τιθασεύεις το φριζάρισμα των μαλλιών με… οδοντικό νήμα.

Είναι, όμως, τόσο αποτελεσματικό όσο ένα anti-frizz προϊόν; Αν αναζητάς κάτι εύκολο, DIY και σχεδόν ανέξοδο, τότε αυτό το κόλπο είναι για εσένα. Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως τιθασεύει τα μαλλιά που πετούν προσωρινά. «Δεν είμαι σίγουρη για τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας» λέει η Katelyn Hunziker, hairstylist και ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Mane Local στο New Jersey. Ακόμα μία hairstylist, η Carolyn Holden, φαίνεται πως συμφωνεί: «Περνώντας τα μαλλιά σου με οδοντικό νήμα είναι ένα κόλπο για να δώσει μία προσωρινή λύση, αλλά δεν θα έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Μπορεί να τιθασεύσει τα μαλλιά που πετούν, αλλά η υγρασία, ο αέρας και η υφή της τρίχας θα περιορίσει την αποτελεσματικότητά του».

@mattloveshair one of my FAV #hairhacks is using dental floss for #sleekhair ??? #hairvideo ♬ Drop It Like It’s Hot – Snoop Dogg


Το κερί του νήματος είναι το συστατικό – κλειδί για να περιορίσει το φριζάρισμα των μαλλιών, αλλά αποτελεί και έναν λόγο για να μην χρησιμοποιείς αυτή την τεχνική συχνά. «Όταν κρατάς το οδοντικό νήμα και το γλιστράς στα μαλλιά σου, έχει μεγάλη τάση και αυτή η τάση μεταφέρει το κερί στα μαλλιά, λειαίνοντας τις τρίχες που πετούν» εξηγεί. «Το κερί είναι ο λόγος που αυτό το κόλπο δουλεύει, αλλά δεν θα πρότεινα να το κάνετε συχνά, γιατί η συσσώρευση κεριού θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα των μαλλιών. Επιπλέον, η τάση του νήματος θα μπορούσε να “σπάσει” την τρίχα», λέει η Hunziker.

Αν θέλεις, πάντως, να το δοκιμάσεις πριν από κάποια έξοδο ή σημαντικό event, αρχικά, θα χρειαστείς οδοντικό νήμα και σκέψου να το συνδυάσεις με κάποιο προϊόν κατά του φριζαρίσματος, ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα για μεγαλύτερη διάρκεια. Σίγουρα δεν είναι ένα κόλπο για να αξιοποιούμε καθημερινά, αλλά είναι ιδανικό για κάποιες φορές που θέλεις, πραγματικά, τα μαλλιά σου να είναι άψογα.

Διάβασε επίσης: 6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το σπάσιμο των μαλλιών