Τα κυματιστά μαλλιά δεν λέγονται τυχαία και “beach waves”, αφού το θαλασσινό νερό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχεις το χαρακτηριστικό hair look του καλοκαιριού. Γι’ αυτό και πλέον στην αγορά θα βρεις ποικιλία προϊόντων (sea salt sprays) που σε βοηθούν να αποκτήσεις κυματιστά μαλλιά χωρίς να χρειάζεται η βουτιά στη θάλασσα. Στο μεταξύ, όμως, επειδή μας αρέσουν και οι DIY εκδοχές, εδώ θα μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου σπρέι μαλλιών με αλατόνερο.

Εκτός από νερό και αλάτι, το μείγμα περιέχει έλαιο καρύδας και gel αλόης ώστε να χαρίσει στα μαλλιά ενυδάτωση και προστασία, καθώς το αλάτι τείνει να ξηραίνει τα μαλλιά.

Υλικά για το σπρέι μαλλιών με αλατόνερο

  • 1 μικρό μπουκάλι ψεκασμού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 1 κ.σ. gel αλόης

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε στο μπουκάλι ψεκασμού και προσθέτουμε το αλάτι. Ανακινούμε καλά το μπουκάλι μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το έλαιο καρύδας και το gel αλόης. Ανακινούμε ξανά και το σπρέι μαλλιών με αλατόνερο είναι έτοιμο.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το σπρέι μαλλιών με αλατόνερο

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, σκούπισέ τα με μία πετσέτα και στη συνέχεια ψέκασε το σπρέι περνώντας τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα μήκη των μαλλιών. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Ιδανικά, καλό είναι να ψεκάσεις σε αχτένιστα, λουσμένα μαλλιά, τα οποία έχεις σκουπίσει καλά με πετσέτα, ώστε να φύγει η περίσσια υγρασία. Μετά, με τα δάχτυλά σου «ζύμωσε» τα μαλλιά στις άκρες και άσε τα να στεγνώσουν φυσικά. Σε λίγη ώρα θα έχεις τα τέλεια κυματιστά μαλλιά (aka beach waves) και αυτό χάρη στο DIY sea salt spray σου, το οποίο μπορείς να έχεις μαζί σου και στο νησί, στις διακοπές σου, αλλά και στην πόλη για να φτιάχνεις summerish χτενίσματα.