Ειδικά το καλοκαίρι τα ενυδατωμένα μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως το αλάτι της θάλασσας και τα εργαλεία θερμότητας. Ενυδατωμένα μαλλιά σημαίνει λαμπερά και υγιή μαλλιά χωρίς φριζάρισμα, οπότε σίγουρα θέλεις να γνωρίζεις πώς θα το πετύχεις, αλλά και πώς θα αποφύγεις την… υπερβολική ενυδάτωση. Παν μέτρον άριστον.

Επίλεξε προϊόντα με ενυδατικά συστατικά

Αρχικά, πρέπει να δώσεις στα μαλλιά σου τα ενυδατικά συστατικά που χρειάζονται. Αυτό σημαίνει να ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησής τους συστατικά, όπως το μέλι, το υαλουρονικό οξύ και η αλόη βέρα που έλκουν και συγκρατούν την υγρασία στα μαλλιά. Επιπλέον, μπορείς να επωφεληθείς από προϊόντα με αμινοξέα και άλλες πρωτεΐνες, οι οποίες συνεργάζονται με τις φυσικές πρωτεΐνες των μαλλιών για να βοηθήσουν στην προστασία της υγρασίας. Επιπλέον, η χρήση της βιταμίνης Β βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών που ενισχύουν την τρίχα, ενώ το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν τα μαλλιά.

Μην ξεχνάς να προτιμάς πάντα προϊόντα χωρίς θειικά άλατα, καθώς είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας της υγρασίας. Ενώ τα θειικά άλατα μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικοί καθαριστικοί παράγοντες, ταυτόχρονα μπορούν να αφαιρέσουν από τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια. Επομένως η επιλογή ενός σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα είναι η καλύτερη επιλογή για την αποφυγή της ξηρότητας.

Χρησιμοποίησε μία ποιοτική και θρεπτική μάσκα

Μία ενυδατική μάσκα μπορεί να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας για να την ενυδατώσει, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και αποτρέποντας το σπάσιμο. Η εφαρμογή μιας μάσκας βαθιάς περιποίησης κάθε εβδομάδα ή δύο μπορεί να έχει δραστικά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις και το hair slugging.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

Εάν χρησιμοποιείς πιστολάκι ή εργαλεία θερμότητας στα μαλλιά σου, ένα προστατευτικό θερμότητας είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτές οι φόρμουλες δημιουργούν ένα προστατευτικό πλέγμα μεταξύ των μαλλιών σου και οποιουδήποτε εργαλείου χρησιμοποιείς, το οποίο βοηθά στο «κλείδωμα» της υγρασίας και στην πρόληψη της ξηρότητας.

Μην υπερβάλλεις με την ενυδάτωση

Λάβε υπόψη ότι μπορεί να το παρακάνεις με την ενυδάτωση και, τελικά, να αποκτήσεις περισσότερα προβλήματα απ’ όσα είχες στην αρχή. Η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρά, φλατ μαλλιά και βρώμικο τριχωτό της κεφαλής και αν τα πράγματα ξεφύγουν πραγματικά από τον έλεγχο, μπορεί να παρατηρήσεις μέχρι και μύκητες να αναπτύσσονται στα μαλλιά, λόγω της υπερβολικής υγρασίας. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, αναζήτησε ενυδατικά προϊόντα που προορίζονται για λεπτά μαλλιά.