Νομίζεις ότι γνωρίζεις ήδη όλα τα μυστικά και τις συμβουλές για τέλεια εφαρμογή μάσκαρα; Μην βιάζεσαι, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικά tips που δεν έχεις μάθει —ναι, ακόμα κι αν είσαι έμπειρη στο μακιγιάζ.

Η τέλεια εφαρμογή μάσκαρα μέσα από  συμβουλές:

1. Συνδύασε διαφορετικές μάσκαρα για καμπυλότητα, επιμήκυνση και όγκο

Η εφαρμογή στρώσεων μάσκαρα είναι ζωτικής σημασίας για να έχεις το πιο εντυπωσιακό βλέμμα. Δεν μπορεί κάθε μάσκαρα να κάνει τα πάντα, γι’αυτό καλό είναι να έχεις μία μάσκαρα για κάθε ανάγκη των βλεφαρίδων σου. Έτσι, μπορείς να απλώσεις μια στρώση μάσκαρα για όγκο, να την αφήσεις να στεγνώσει και μετά να βάλεις μια φόρμουλα επιμήκυνσης ή αδιάβροχη από πάνω. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να βρεις τον τέλειο συνδυασμό, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Limitless Lash Mascara – After Midnight, ILIA Beauty. Θα τη βρεις εδώ.

2. Χρησιμοποίησε ψαλίδι για βλεφαρίδες πριν την εφαρμογή της μάσκαρα

Πάντα να χρησιμοποιείς ψαλίδι στις βλεφαρίδες σου πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρα. Αν το κάνεις αντίστροφα, κινδυνεύεις να χάσεις τις βλεφαρίδες σου, γιατί από τη στιγμή που θα καλυφθούν με στρώση μάσκαρα είναι πολύ εύκολο να σπάσουν.

3. Προετοίμασε τις βλεφαρίδες σου για να αποφύγεις ερεθισμούς

Είτε χρησιμοποιείς πρώτα ένα ψαλίδι βλεφαρίδων είτε όχι (το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να το απολυμαίνεις τακτικά), είναι σημαντικό να προετοιμάσεις τις βλεφαρίδες σου πριν την εφαρμογή μάσκαρα, καθαρίζοντάς τες με ένα καθαριστικό ντεμακιγιάζ, π.χ. νερό micellar. Ο στόχος είναι να αποφύγεις μολύνσεις και ερεθισμούς στα μάτια από βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και τις βλεφαρίδες σου.

4. Μάθε πώς θα διορθώνεις τις μουτζούρες

Ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα στην εφαρμογή μάσκαρα είναι οι μουτζούρες που μπορεί να αφήσει στα βλέφαρά σου όσο είναι ακόμα υγρή. Όταν βάζεις μάσκαρα, προσπάθησε να διατηρείς τα βλέφαρά σου προς τα κάτω για μερικά δευτερόλεπτα πριν τα ανοίξεις, ειδικά αν έχεις μακριές βλεφαρίδες. Εάν παρατηρήσεις κάποιο υπόλειμμα μάσκαρα πάνω στα βλέφαρά σου χρησιμοποίησε μία μπατονέτα που έχεις βουτήξει σε νερό micellar και πέρασε τον λεκέ το συντομότερο δυνατό, πριν στεγνώσει. Αλλά ακόμα κι αν είσαι επιμελής κατά την εφαρμογή, μπορεί ακόμα να παρατηρήσεις μουτζούρες, αν έχεις λιπαρά βλέφαρα. Τι μπορείς να κάνεις; Εφάρμοσε ένα primer για σκιές ματιών ή κονσίλερ, πριν από την εφαρμογή μάσκαρα.

5. Χρησιμοποίησε ένα primer βλεφαρίδων για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τις πιο κοντές βλεφαρίδες

Θέλεις ακόμα πιο εντυπωσιακό βλέμμα; Μπορείς να το πετύχεις ακόμα κι αν έχεις κοντές, λεπτές βλεφαρίδες. Πρώτα, εφάρμοσε ένα primer βλεφαρίδων για να γεμίσεις τις βλεφαρίδες σου και συνέχισε με τη μάσκαρα. Εναλλακτικά, μπορεί και το eyeliner να τονώσει το βλέμμα, προσθέτοντας μία λεπτή μαύρη γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων, ώστε να φαίνονται πιο πκυνές.

Subversion Eyelash Primer, Urban Decay. Θα το βρεις στα εδώ

6. Εφάρμοσε τη μάσκαρα κάθετα και οριζόντια

Η εφαρμογή της μάσκαρα με κατεύθυνση ζιγκ ζαγκ είναι κάτι που, μάλλον, ήδη γνωρίζεις. Αλλά εκτός από αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζεις τη μάσκαρα κρατώντας το βουρτσάκι οριζόντια, αλλά και κάθετα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς πραγματικά να φτάσεις στις ρίζες των βλεφαρίδων σου. Κρατώντας το βουρτσάκι κάθετα, κατεύθυνέ το στις βλεφαρίδες σου όπως κινείται ένας υαλοκαθαριστήρας. Στη συνέχεια, αξιοποίησε την ίδια μέθοδο και για τις κάτω βλεφαρίδες.

7. Μην βάζεις ξανά το βουρτσάκι μέσα στο σωληνάριο της μάσκαρα για να πάρεις επιπλέον προϊόν

Αυτό είναι ένα κλασικό λάθος, το οποίο μπορεί να φέρει ανεπιθύμητο αέρα μέσα στο σωληνάριο, στεγνώνοντας το προϊόν σου και καταστρέφοντας το αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες σου.

8. Μην κάνεις εφαρμογή ξανά και ξανά

Η μάσκαρα δεν είναι σαν το ρουζ ή το κραγιόν, τα οποία είναι εύκολο εφαρμόσεις ξανά μέσα στην ημέρα. Η συσσώρευση περισσότερης μάσκαρα πάνω από τη μάσκαρα που έχει ήδη στεγνώσει, πιθανότατα θα δημιουργήσει μία αντιαισθητική, άμορφη μάζα πάνω στις βλεφαρίδες σου.

9. Πέτα τη μάσκαρα σου μετά από τρεις μήνες

Κι αν κάτι θα εξασφαλίσει την εξαιρετική εφαρμογή της μάσκαρα σου, αυτό είναι να γνωρίζεις πότε πρέπει να την αντικαταστήσεις. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επιβεβαιώνει ότι πρέπει να αντικαταστήσεις τη μάσκαρα σου μετά από τρεις μήνες, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες μολύνσεις των ματιών από μικροβιακή ανάπτυξη σε προϊόντα μακιγιάζ ματιών.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Πρέπει να αποφεύγουμε τα καλλυντικά με σιλικόνη;
Συμβουλές μακιγιάζ για να αποφύγεις τις δερματοπάθειες
Οι 8 καλύτερες αισθητικές θεραπείες προσώπου για άμεση λάμψη