Σήμερα θα σου μιλήσω για κάτι το οποίο μας απασχολεί σχεδόν όλες μας. Η επιθυμία να θέλουμε πιο γεμάτα χείλη είναι δυστυχώς ένα σημείο των καιρών μας. Από τότε που η Kylie Jenner άλλαξε πρόσωπο με τα lip fillers της, η επιδημία των ενέσεων που γεμίζουν και φουσκώνουν τα χείλη εξαπλώθηκε ίσως πιο γρήγορα από τον Covid.

Τα φίλτρα στα social media και η εικόνα των γυναικών σε δημόσιες θέσεις έχουν προσθέσει και αυτά στην όλη πίεση. Και κάπως έτσι θεωρείται πολύ φυσιολογικό σήμερα, γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας ή οικονομικού υπόβαθρου να επιδίδονται στο lip filling του πλαστικού ή του δερματολόγου. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω καμία επιλογή κανενός. Όμως θα εκφέρω την προσωπική μου άποψη για την ομορφιά, μιας και εδώ γράφω ακριβώς γι’αυτό τον λόγο. 

Γιατί έτσι;

Τα πρόσωπα στα οποία έχει γίνει τέτοιου είδους παρέμβαση, μου φαίνονται λίγο έως πολύ κλωνοποιημένα. Σαν να έχουν βγει όλα από το ίδιο καλούπι. Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά ο διαγωνισμός του ποια έχει πιο γεμάτα χείλη δεν έχει κανένα νόημα, αφού σε κάθε πρόσωπο, οι αναλογίες είναι εντελώς διαφορετικές, το σχήμα των χειλιών και όλα τα υπόλοιπα σε συνάρτηση δίνουν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που εμείς αποκαλούμε «ομορφιά». Επιπλέον, τα γεμισμένα χείλη στον πλαστικό φαίνονται ότι είναι ψεύτικα, δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα και κινητικότητα, όπως φαντάζομαι και την ίδια αίσθηση. Αν υπάρχει όντως κάποια σοβαρή έλλειψη όγκου στα χείλη, καταλαβαίνω ότι το γέμισμά τους στον πλαστικό μπορεί να είναι σωτήριο. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως, έχω να συστήσω ψυχραιμία και τα παρακάτω απλά βήματα για να ενισχύσεις πολύ φυσικά και χωρίς καμία παρέμβαση το σχήμα και τον όγκο των χειλιών σου, στο λεπτό.

Η διαδικασία

Το πιο σημαντικό στην παρακάτω διαδικασία είναι να βρεις ένα μολύβι χειλιών που να είναι ίδιο με την απόχρωση των χειλιών σου. Κι επειδή το χρώμα των χειλιών διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα πρέπει να πας να δοκιμάσεις επί τόπου σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών για να βρεις το δικό σου. Κάποια χείλη είναι καφέ και άλλα εντελώς ροζ. η δοκιμές εδώ θα σε οδηγήσουν στην σωστή απόχρωση. Ένα κρεμώδες highlighter και ένα απλό lip balm είναι αυτά που συμπληρώνουν την πολύ μικρή λίστα των προϊόντων που θα χρειαστείς. Η διαδικασία που σου έχω ετοιμάσει δεν περιλαμβάνει contouring και πολύωρο blending (αν θες τέτοιο tutorial υπάρχουν άφθονα τέτοια στο youtube που περιγράφουν μισή ώρα τι θα κάνεις με τα χείλη σου). Αυτό που περιγράφω εδώ είναι ένας πολύ σύντομος τρόπους που έχω βρει προσωπικά να λειτουργεί στο καθημερινό και πολύ γρήγορο μακιγιάζ. Αν είσαι κι εσύ στο τρέξιμο όπως κι εγώ, πιστεύω θα εκτιμήσεις την απλότητα και την αποτελεσματικότητά του. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα και δες και το βιντεάκι που τα εξηγώ επί τόπου:

  1. Αν έχεις χρόνο κάνε μία απολέπιση χειλιών, γιατί  εκτός του ότι λειαίνει την επιδερμίδα κάνοντας τα χείλη πιο όμορφα, ενισχύει την κυκλοφορία στην περιοχή, δείχνοντας ήδη τα χείλη λίγο πιο γεμάτα. Αν δεν έχεις χρόνο, αυτό το βήμα μπορείς να το παραλήψεις.
  2. Στη συνέχεια, με το μολύβι των χειλιών διάγραψε το περίγραμμα των χειλιών σου ως εξής: στο κέντρο των χειλιών κάνε περισσότερο overline στο στις γωνίες των χειλιών υπογράμμισε πιο κοντά στην φυσική γραμμή τους.
  3. Ελαφρύ γέμισμα των χειλιών με το ίδιο μολύβι, αν και προεραιτικό βήμα, μπορεί να δώσει λίγο μεγαλύτερη ένταση στον συνολικό όγκο των χειλιών μας.
  4. Ήρθε η ώρα του highlighting! Και όσο και αν νομίζεις ότι είναι περιττό, είναι πραγματικά μία λεπτομέρεια που κάνει μεγάλη διαφορά. Εφαρμόζουμε λοιπόν το highlighter ελαφρά στο κεντρικό άνω χείλος που τόσο χαριτωμένα ονομάζεται στην Αγγλική γλώσσα “cupid’sbow”. Άλλο ένα σημείο που μπορείς να προσθέσεις λίγο λάμψη είναι το κέντρο του κάτω χείλους που θα δέιξει πιο φουσκωτό (σαν να τα σουφρώνεις).
  5. Στο τέλος εφάρμοσε ένα απλό lip balm για να ενυδατώσεις και να δώσεις αυτή την φυσική φρεσκάδα στην επιδερμίδα των χειλιών. Αν προτιμάς gloss, go for it, απλά να έχεις υπόψιν ότι με αυτή την επιλογή θα χρειαστεί πιο σύντομα να ανανεώσεις το μολύβι σου, γιατί το gloss έχει μεγάλες απώλειες μετά την εφαρμογή.