Το 2024, η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son, η οποία ενσαρκώνει την αγάπη του Οίκου για τις ρίζες του και τη δέσμευσή του στην artisanal εξειδίκευση. Αυτή η συλλογή αναδεικνύει το ταξίδι των αισθήσεων και της φαντασίας, εμπνευσμένο από το Do Son και το Βιετνάμ.

Το ταξίδι και η ανακάλυψη του διαφορετικού διαμόρφωσαν τη Diptyque από την ίδρυσή της, το 1961. Ήταν ένα πάθος και μια πηγή έμπνευσης για τους Christiane Montadre-Gautrot, Yves Coueslant και Desmond Knox-Leet, τους καλλιτέχνες και φίλους που ίδρυσαν τον Οίκο. Οι τρεις τους «σάρωναν» συνεχώς την υφήλιο, από την Ευρώπη στην Ασία, φέρνοντας πίσω στην boutique, στην 34 Boulevard SaintGermain στο Παρίσι, μια συλλογή μοναδικών και ποιητικών αντικειμένων από μέρη μακρινά. Η περιέργειά τους, και η ανήσυχη ματιά τους για τον κόσμο γύρω τους, απελευθερώνει έκτοτε τη φαντασία και τροφοδοτεί τη δημιουργία αρωμάτων και σχεδίων, από το 1968.

Στην ιστορία και χαρτογράφηση της Diptyque, το Βιετνάμ κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Οι αναμνήσεις του Yves Coueslant από την παιδική του ηλικία ήταν το έναυσμα για μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του. Το άρωμα που ονομάστηκε Do Son είναι μια αφήγηση και ένα ταξίδι που μας παρασύρει στην εθιστική ευωδιά από φρέσκες τουμπερόζες – τα λουλούδια που λάτρευε η μητέρα του. Η εσάνς τους παρασύρεται από το θαλασσινό αεράκι στην βιετναμέζικη παραθαλάσσια πόλη από την οποία το άρωμα πήρε το όνομά του.

Δημιουργημένο από τον αρωματοποιό Fabrice Pellegrin, φίλο του Οίκου, αυτό το αρμονικό blend με νότες τουμπερόζας, γιασεμιού και άνθους πορτοκαλιάς, που αγκαλιάζονται από θαλασσινά ακόρντα, χαρίζει μια μοναδική οσφρητική εμπειρία. Κάθε συστατικό παίζει ουσιαστικό ρόλο, ξυπνώντας τις αισθήσεις και αναδεύοντας βαθιά συναισθήματα.

Το 2024, η Diptyque παρουσιάζει μια συλλογή σχεδιασμένη να ταξιδέψει τους λάτρεις των αρωμάτων και των πολύτιμων αντικειμένων, στο σύμπαν της βιετναμέζικης χειροτεχνίας. Αυτή η νέα συλλογή αναδεικνύει ιδανικά τη σημασία της εξειδίκευσης και του χρόνου που «επενδύεται» σε κάθε δημιουργία της Diptyque. Από τη μια, το λακαριστό ξύλο, η λάμψη του οποίου οφείλεται σε μια σειρά παραδοσιακών τεχνικών – βερνίκωμα, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, γυάλισμα. Από την άλλη, το πλεκτό ρατάν με τις ιδιότητες τού φυσικού υλικού και τα εξαίσια
μοτίβα.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η βιετναμέζικη εταιρία Hanoia, με έδρα στο Hanoi, η οποία είναι διάσημη για τη διατήρηση των μεθόδων παραδοσιακής χειροτεχνίας και την ανάδειξη των βιετναμέζικων πρώτων υλών, δημιούργησε δύο συλλεκτικά αντικείμενα.

Το πρώτο, είναι ένα exclusive σετ με κάλυμμα από ρατάν για τη λακαριστή ξύλινη βάση και το καπάκι του, με το τελευταίο να φέρει ένα illustration του Do Son χαραγμένο στο ξύλο. Αυτό το φινετσάτο κουτί – ένα μοναδικό αντικείμενο από μόνο του – περιέχει μια συλλεκτική έκδοση του Do Son Eau de Parfum σε 75ml, με το χαρακτηριστικό οβάλ να διακοσμείται με ένα ανάγλυφο σχέδιο σε έντονο κόκκινο χρώμα, το οποίο θυμίζει τη χαρακτηριστική απόχρωση του βιετναμέζικου βερνικιού. Το δεύτερο αντικείμενο είναι ένα καπάκι από πλεκτό ρατάν, ειδικά σχεδιασμένο για το μεσαίο μεγέθους κερί Tubéreuse (Tuberose).

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, ολόκληρη η συλλογή Do Son, συμπεριλαμβανομένουκαι του κλασικού κεριού Tubéreuse (Tuberose) με τον οπάκ λακαριστό περιέκτη, «ντύνεται» με ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Φιλοξενείται σε κουτιά με ανάγλυφο μοτίβο που παραπέμπει στην υφαντική τέχνη: μια πρόσκληση που προσφέρει πολλούς τρόπους να εξερευνήσετε τον κόσμο της βιετναμέζικης τουμπερόζας και να προσφέρετε στον εαυτό σας αυτές τις μοναδικές οσφρητικές εμπειρίες.

Με τα αντικείμενα τέχνης και τα μεθυστικά αρώματά της, η νέα συλλογή Do Son είναι μια ωδή στην ομορφιά του Βιετνάμ και την πλούσια ιστορία της Diptyque. Προσκαλεί όλους και τον καθένα ξεχωριστά να επιβιβαστούν σε ένα ταξίδι των αισθήσεων και της φαντασίας, συνδυάζοντας τη μαγεία του αρώματος με τη βιετναμέζικη παράδοση της εξαιρετικής χειροτεχνίας.

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son

Premium Do Son Eau de Parfum set – 75ml – Limited Edition – boutique only

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Do Son eau de toilette – 30ml – Limited Edition

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Do Son eau de toilette – 100ml – Limited Edition

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Do Son eau de parfum – 75ml – Limited Edition

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Do Son shower oil – 200ml – Limited Edition

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Classic scented Tubéreuse (Tuberose) candle – Limited Edition

Η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son


Medium scented Tubéreuse (Tuberose) candle and lid – Limited Edition

Τα προϊόντα Diptyque διατίθενται στα attica City Link, Golden Hall και Τσιμισκή, στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticadps.gr/eshop, στη Diptyque Boutique Athens και στο Hondos Center Γλυφάδα.