Οι πιθανότητες να κοιμάσαι κάθε βράδυ σε διαφορετική μεριά του κρεβατιού είναι ελάχιστες. Είναι από τις συνήθειες που δύσκολα αλλάζουμε. Μπορεί να έχεις επιλέξει να κοιμάσαι όσο πιο μακριά από το παράθυρο, γιατί σε ενοχλεί ο θόρυβος, ή μπορεί να κοιμάσαι δίπλα στο κομοδίνο για να πιάνεις πράγματα εύκολα μέσα στο βράδυ. Είναι όμως τόσο απλή η απόφαση σου; Ή μήπως κρύβεται κάτι βαθύτερο πίσω από αυτό;

Στο ερώτημα έρχονται να απαντήσουν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν μια έρευνα 3.000 συμμετεχόντων και θέλησαν να συνδέσουν τα κομμάτια της προσωπικότητας του ατόμου με την πλευρά του κρεβατιού από την οποία επιλέγει να κοιμάται. Και βρήκαν πράγματι ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Άνθρωποι που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά

Όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν πιο ευτυχισμένοι και καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Η έρευνα ανέφερε ότι πάνω από το 1/4 των ανθρώπων που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού αισθάνονται ότι έχουν μια πραγματικά θετική προοπτική για τη ζωή γενικά.

Επίσης, εκείνοι που κοιμούνται στα αριστερά πιστεύουν ότι είναι πιο ήρεμοι από τ@ σύντροφό τους σε έναν τσακωμό και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γενικά. Αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν μεγαλύτερο επίπεδο επαγγελματικής ικανοποίησης. Ακόμη οι άνθρωποι που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού θεωρούν τους εαυτούς τους ότι λειτουργούν με την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους, δηλαδή βασίζονται στη λογική σκέψη και είναι πιο αφοσιωμένοι στην επίλυση προβλημάτων. Είναι πιο πιθανό να προτιμούν την παλιά μουσική, τις δραματικές ταινίες και το (καλό) κρασί.

Ενδιαφέρον έχει και η θεωρία στο φενγκ σούι για όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού, αφού θεωρείται ότι είναι η καλύτερη, καθώς συνδέεται με τον πλούτο, τη δύναμη, ακόμη και την καλή υγεία.

Άνθρωποι που κοιμούνται στην δεξιά πλευρά

Από την άλλη, όσοι επιλέγουν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά είναι πιθανό να είναι πιο κακόκεφοι και να έχουν πολύ πιο αρνητικές προοπτικές. Μην ανησυχείς όμως, δεν είναι μόνο άσχημα τα νέα. Στην πραγματικότητα, έχει προταθεί ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα!

Επίσης, αν όσοι κοιμούνται από τη δεξιά πλευρά έχουν λιγότερο θετικές προοπτικές, είναι πιο πιθανό να είναι προσγειωμένοι και να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια.

Τέλος, όσοι βολεύονται σε αυτή την πλευρά του κρεβατιού είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν την παρέα του εαυτού τους, θεωρείται ότι ενεργούν με τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου τους και είναι πιο δημιουργικοί. Προτιμούν τη ροκ μουσική, τις ταινίες δράσης και την μπύρα.