Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως η γιόγκα είναι για όλους, αναζητήσαμε εφαρμογές που είναι προσιτές, απευθύνονται σε όλους και διαθέτουν έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτές. Οι παρακάτω επιλογές σου δίνουν μία καλή «βάση» για να δοκιμάσεις γιόγκα στο σπίτι, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης, την εμπειρία σου με τη γιόγκα ή τον λόγο που έχεις επιλέξεις να τη δοκιμάσεις. Από yin yoga έως ροές vinyasa είναι σίγουρο πως θα βρεις εκείνη την εφαρμογή που σου ταιριάζει.

1. YogaWorks

Μερικές φορές θέλεις απλώς αυτή τη ζωντανή ατμόσφαιρα ενός κανονικού μαθήματος σε studio, ακόμα κι αν έχεις απλώσει το yoga mat σου στο σαλόνι σου. Η εφαρμογή YogaWorks παρέχει αυτήν την εμπειρία με περισσότερα από 30 καθημερινά live μαθήματα που καλύπτουν μια ποικιλία επιπέδων και στυλ γιόγκα—από θεραπευτική γιόγκα για όλα τα επίπεδα μέχρι ροή vinyasa για προχωρημένους.

2. Yoga for Everyone With Dianne

Η εφαρμογή Yoga for Everyone εστιάζει σε μία body-positive φιλοσοφία και στη γιόγκα που είναι προσβάσιμη σε όλους. Δημιουργήθηκε από τη yoga instructor Dianne Bondy και παρέχει μία περιεκτική προσέγγιση της γιόγκα με πρακτικές που μπορεί να κάνει ο καθένας ανεξάρτητα από το σωματότυπο, το μέγεθος ή τις ικανότητές του. Τα μαθήματα έχουν μεγάλο εύρος τόσο σε στυλ όσο και σε διάρκεια. Εδώ θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τα props και να προσαρμόζεις τις διάφορες στάσεις στο δικό σου σώμα.

3. Alo Moves

Η εφαρμογή Alo Moves δημιουργήθηκε από την εξαιρετικά δημοφιλή εταιρεία ρούχων γιόγκα Alo Yoga και προσφέρει περισσότερα από 2.500 μαθήματα βίντεο από γνωστούς εκπαιδευτές, όπως οι Dylan Werner, Briohny Smyth και Ashley Galvin. Τα μαθήματα καλύπτουν κάθε επίπεδο και κάθε στυλ γιόγκα. Κι αν θέλεις να εστιάσεις σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, π.χ. στηρίξεις ή ισορροπίες, έχουν εξειδικευμένες σειρές μαθημάτων για τέτοιους σκοπούς.

4. Glo

Είτε έχεις μόνο δύο λεπτά στη διάθεσή σου είτε θέλεις να ακολουθήσεις ροή 1,5 ώρας, η εφαρμογή Glo έχει μία πρακτική για εσένα. Αυτή η εφαρμογή έχει μεγάλη ποικιλία από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας των μαθημάτων, αλλά και των επιπέδων και στυλ γιόγκα. Τα προγράμματα καλύπτουν 16 τύπους προπόνησης —από yoga κάθε είδους, μέχρι barre, διαλογισμό, Pilates, αερόβια, ενδυνάμωση, HIIT και άλλα.

5. Find What Feels Good

Μπορεί να είσαι ήδη εξοικειωμένη με το κανάλι Yoga With Adriene στο YouTube, αλλά η δασκάλα γιόγκα Adriene Mishler διαθέτει, επίσης, μια συνδρομητική εφαρμογή με πολύ περιεχόμενο μόνο για μέλη. Η εφαρμογή Find What Feels Good σου δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες βίντεο γιόγκα, καθώς και σε αποκλειστικά μαθήματα και premium πρακτικές. Αν είσαι αρχάρια στη γιόγκα, θα λατρέψεις την έμφαση στην παροχή διαφορετικών τροποποιήσεων και στις πιο πρωτότυπες ροές, όπως η γιόγκα για κουρασμένα πόδια ή γιόγκα για την αβεβαιότητα.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Πρωινό yoga flow: Ξεκίνα την ημέρα σου με γιόγκα
Μπορεί να κλάψεις κατά τη διάρκεια της yoga;